Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp
Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp
Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp
Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp
Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp
Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp
Foto: Sven Lindwall Exp
 Foto: Sven Lindwall Exp

Här landar de svenska spelarfruarna i Kiev

Publicerad

Här landar de svenska spelarfruarna i Kiev.

I kväll ska de heja fram Zlatan Ibrahimovic och alla de andra spelarna till seger i EM-premiären mot Ukraina.

- Christian tyckte att jag skulle åka eftersom det är en kul upplevelse som man kan prata om sen, säger Oksana Wilhelmsson, gift med Christian "Chippen" Wilhelmsson.

Klockan 12.00 lyfte planet från Arlanda med destination Kiev.

Ett par timmar senare klev ett tiotal spelarfruar, med Oksana Wilhelmsson och Nina Wernbloom i spetsen, ut i den tryckande hettan i den ukrainska huvudstaden.

De möttes på flygplatsen av Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och förbundets generalsekreterare Mikael Santoft.

"Sköter sig själva"

Nu väntar färd in till centrala Kiev och sedan till Olympiastadion där avspark sker klockan 20.45 svensk tid.

- De har en organiserad resa och bor på samma hotell, men inte samma som spelarna. De sköter sig själva helt och hållet, säger landslagets presschef Hans Hultman.

I dagens Expressen berättar Oksana Wilhelmsson om gemenskapen mellan spelarfruarna.

- Vi tjejer försöker stötta varandra och hitta på roliga saker under tiden.

- Bara det att de (spelarna) vet att vi finns på plats och att vi får uppleva det som de upplever är viktigt.

Svenska fotbollförbundet vill inte bekräfta att Helena Seger, flickvän till Zlatan Ibrahimovic, säkert kommer att vara på plats, men hon har varit det under tidigare mästerskap.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: