Erik Hamrén sätter press på EM-domarna

Publicerad

KIEV/STOCKHOLM. Ödesmatch mot England.

Då sätter förbundskaptenen Erik Hamrén press på domarteamet.

Han menar att Sverige blev blåst på en straff i premiären mot Ukraina – och uppmanar domarna att ha bättre koll på hur Zlatan behandlas.

Det är otroligt svårt att stoppa honom med schysta medel, säger Hamrén.

Sverige är illa ute i EM efter premiärförlusten mot Ukraina.

Men förbundskapten Erik Hamrén vägrar ge upp och går tillbaka till det som hände i kvalet i höstas.

– Det är en liknande situation som vi hade i kvalet, säger Hamrén på dagens presskonferens i Kiev.

– Vi hade två matcher kvar, mot Finland och Holland. Vi var tvungna att vinna båda matcherna – och vi gjorde det. Nu är vi här. Det är en bra sak att ta med sig inför de här två sista matcherna. För vi måste visa resultat nu.

– Det är en väldigt bra erfarenhet.

Ville ha straff

I morgon väntar Roy Hodgsons England.

– Det ska bli kul att träffa honom i morgon, säger Hamrén.

– Men jag hoppas att det är han som har mest huvudvärk efter matchen.

Inför matchen tar Hamrén nu upp domarsituationen i EM – och menar att Sverige borde fått en straff mot Ukraina.

– Jag tycker att vi borde ha haft en straff på vår första fasta situation. Zlatan blir knuffad i den situationen. Man ser det tydligt efteråt på tv-bilderna, säger Hamrén.

– Jag hoppas också, med det nya domarsystemet, att man vågar ta sådana situationer när det finns möjligheter. Speciellt med en sån som Zlatan. Med den tyngden han har, den snabbheten han har, den tekniken han har så är det otroligt svårt att stoppa honom med schysta medel.

– Tyvärr tycker jag att han får lite för lite för det, både i spelet och inne i boxen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag