Foto: Roger Tillberg
 Foto: Roger Tillberg

Fotbollförbundet har bett Huber om ursäkt

Publicerad

Kentaros vd Philippe Huber blev rejält ilsken när han märkte att han inte fått en plats vid honnörsbordet under Fotbollsgalan i måndags. Nu har Svenska fotbollförbundet bett om ursäkt.

- Nästa år får han sitta vid honnörsbordet, säger förbundets generalsekreterare Mikael Santoft till SportExpressen.se.

Philippe Huber, vd för Kentaro, var inbjuden till Fotbollsgalan och var placerad vid ett av de fyra honnörsbord som Svenska fotbollförbundet (SvFF) ansvarat för.

Fick inte sitta vid bästa bordet

Men Huber fick inte plats vid det första honnörsbordet, närmast scenen, utan vid "nummer två". Det gjorde honom minst sagt irriterad och han lämnade galan innan den ens hade börjat.

- Jag kom för att träffa de som jag gör affärer med. Jag är inte Musse Pigg, sade Huber bland annat.

Men trots det stora missnöjet var SvFF aldrig oroligt för relationen med Hubers företag Kentaro, som investerat miljarder i svensk fotboll.

- Nej, absolut inte. Det här är en helt annan sak, säger Mikael Santoft, generalsekreterare på SvFF.

Har bett om ursäkt

Men man tog ändå besvikelsen på allvar och Santoft har nu personligen ringt upp Philippe Huber för att förklara sig.

- Vi har haft kontakt och förklarat hur vi ser på det. Vi har bett om ursäkt för placeringen och tillsammans bestämt att saken är utagerad och att vi lägger det bakom oss nu, säger Mikael Santoft.

V ar får han sitta på Fotbollsgalan nästa år?

- Ja, då får han väl sitta vid ett av våra honnörsbord, fast den här gången får han sitta vid honnörsbord nummer ett.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida