ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Prandelli: "Var inget straff mot Balotelli"

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre

Mario Balotelli hade ett kanonläge att ge Italien ledningen i EM-premiären mot Spanien.

Men efter det tafatta försöket blev han utbytt. Efter matchen höjdes röster om Balotelli ska vara kvar i startelvan.

– Jag vet inte vad som hände med Balotelli, säger förbundskaptenen Cesare Prandelli.

Mario Balotelli varnades inför EM-premiären mot Spanien av Uefa-presidenten Michel Platini att han skulle få ett gult kort om gjorde allvar av de hoten han på förhand signalerat.

Balotelli har inför mästerskapet hotat med att “gå av planen och åka hem” om han utsätts för rasism från läktarhåll.

Skulle stoltsera med sitt ursprung

Inför premiären rapporterade AP att Mario Balotelli, troligen som en stolt markering för sitt afrikanska ursprung, skulle bära namnet “Barwuah Balotelli” på sin italienska landslagströja då Marios biologiska föräldrar har sina rötter i Ghana.

Uppgifterna bekräftades av Uefa-protokoll men när matchen drog i gång syntes endast ”Balotelli” på ryggen.

Men var det verkligen Balotelli som spelade i EM-premiären? Han såg loj och oengagerad ut och byttes sedermera ut i den andra halvleken.

Nu höjs röster i Italien att Balotelli ska petas till förmån för Antonio Di Natale som direkt gjorde 1-0 när han byttes in.

”Vet inte vad som hände med Balotelli”

Mario Balotelli hade ett ypperligt läge att ge Italien ledningen innan han byttes ut, men drömläget som han hade skaffat sig gick upp i rök när Balotelli av oförklarlig anledning stannade till i straffområdet och tappade bollen.

– Jag vet inte vad som hände med Balotelli när han insåg att han var själv med Casillas, men en anfallare ska alltid ha ett val, säger förbundskaptenen Cesare Prandelli till italienska tidningar.

Försvarade honom

Efteråt försvarade dock Prandelli att Balotellis sumpade målchans inte skulle ses som ett personligt misslyckande för Mario.

– Jag hade redan bestämt mig att sätta in Di Natale när han missade den chansen. Vi behövde en djupledslöpande anfallare. Det är överhuvudtaget ingen bestraffning, säger Prandelli.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: