Foto: Bilden på Landon Donovans Twitter
 Foto: Bilden på Landon Donovans Twitter
Donovan i landslagsdressen. Foto: Gregory Bull
Donovan i landslagsdressen. Foto: Gregory Bull

Donovans bebisbild får följarna att undra

Publicerad

Landon Donovan offentliggjorde födseln av sin son Talon på Twitter.

Men en detalj i fotbollslegendarens bild fick hans följare att reagera: att Donovan hade bar överkropp på fotot.

"Varför har du ingen tröja på dig? Var det du som födde honom?", skriver en användare i Twitter-tråden.

Landon Donovan har hållit sin 1,1 miljoner Twitter-följare à jour med partnern Hannah Bartells graviditet. I september la han ut på en bild på tre par badtofflor: två i vuxenstorlekar, en i bebisformat.

"Jag har hållit på en hemlighet i flera månader. Här är pappas tofllor, mammas tofflor... och bebisens tofflor", skrev Donovan.

Och nu är han född, Talon Bartell Donovan.

Sin vana trogen meddelade den förre proffsspelaren världen genom att lägga ut en bild på underverket på de sociala medierna.

"Den största glädjen"

"Det här är den största glädjen och den största kärleken jag någonsin har upplevt. Välkommen till världen", skriver Donovan.

Donovan och Bartell har fått motta en uppsjö gratulationer i samband med publiceringen – men också en del frågor från förbryllade följare. Väldigt många har nämligen reagerat på en specifik detalj i Donovans foto: att han visar upp sitt nakna bröst på bilden, och att hans bröstvårta upptar en relativt stor del av fotot.

"Det är inte du som ska bröstmata bebisen, va?"

Här följer ett axplock av reaktionerna från Donovans följare.

"Varför har du ingen tröja på dig? Var det du som födde honom?", skriver en användare.

"Grattis! Men det är väl inte du som ska bröstmata bebisen, va?", skriver en annan.

"Hoppas att du klär på dig i tid till att din lille ängel öppnar ögonen", skriver en tredje.

"Behöver du verkligen visa så mycket bröstvårta?", skriver en fjärde.

USA:s störste spelare genom tiderna

Donovan brukar generellt ses som den amerikanska fotbollshistoriens störste. Han har vunnit den inhemska ligan MLS sex gånger och leder både den totala skytteligan och den totala assistligan.

Han är dessutom med sina 157 landskamper den meste landslagsmannen i USA:s historia – plus landslagets bäste målskytt och framspelare.

Han avslutade karriären i december 2014.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: