ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Andreas Tegström dribblade fem man när han rusade över hela planen - och gjorde mål.
Andreas Tegström dribblade fem man när han rusade över hela planen - och gjorde mål.

Doldisens drömmål jämförs med Maradonas

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Andreas Tegström gjorde drömmålet som hela fotbolls-Norge snackar om.
- Det som är sjukt är att de jämför det med Maradonas mål i VM, säger Tegström till Expressen.se.
27-årige Andreas Tegström är delad trea i skytteligan i Norge. Och han är det mycket tack vare sitt solomål för Sandefjord i söndagens ligamatch mot Viking Stavanger. - Det är lite overkligt när man ser det, säger Tegström. Sen berättar han om sin färd med bollen från eget straffområde. - Vi hade en hörna emot oss. Bollen går ut utanför straffområdet. Jag tror en spelare halkar och jag tar bollen. - Från början hade jag en spelare att gå förbi, men när jag drar honom kommer två till. Tegström rusar med bollen över hela planen upp till Vikings straffområde. - Då vänder jag bort en spelare och får skottläge. Vikingmålvakten Mattias Asper var chanslös när Tegström sköt 3-1 med vänster bredsida. - Det var skönt och det var viktigt mål.

Jämförs med Maradona

I Norge jämförs målet med det Diego Maradona gjorde för Argentina mot England i Mexiko-VM 1986. - Rätt häftigt, säger Tegström och skrattar. Som doldis lämnade han division 2-laget Husqvarna och var med 14 mål med om att skjuta Sandefjord till högsta ligan i Norge. Nu ligger han trea i skytteligan med sina nio mål, vilket är långt fler än vad exempelvis målkungar som Peter Ijeh och Tore André Flo har gjort. - Det är mitt första år i tippeligan. Självklart är det skoj att göra lite mål men det är ingen överraskning för mig själv utan jag trodde att jag skulle klara mig bra här. Andreas Tegström har en cupfinal att se fram emot.

Kan hamna i allsvenskan

Sandefjord möter Rami Shaabans Fredrikstad senare i höst. Tegström har ett år kvar på kontraktet i Sandefjord. - Det har varit tyst från allsvenskan. Men jag har ett år kvar. Sen får vi se.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: