FRAMGÅNGSRIK DOLDIS. Andreas Tegström i norska Sandefjord.
FRAMGÅNGSRIK DOLDIS. Andreas Tegström i norska Sandefjord.

Doldisen jagas av holländsk toppklubb

Publicerad
Uppdaterad
Svenske doldisen Andreas Tegström gör succé i norska Tippeligan och jagas nu av en holländsk toppklubb.
Men inget allsvenskt lag har visat intresse för målsprutan.
- Konstigt, säger Tegström själv.
För två år sedan lämnade Andreas Tegström Husqvarna och division 2 för att spela i norska division 1 med Sandefjord. Med 15 mål sköt han upp laget i Tippeligan. Där har Tegström fortsatt lika bra. Elva mål och en delad fjärdeplats i skytteligan inför den sista omgången har gett eko i Europa. SPORT-Expressen kan avslöja att en holländsk toppklubb jagar Tegström. - Det skulle inte vara fel att spela där. En stor möjlighet för mig, säger Tegström.

Måste komma överens

Han har ett år kvar på kontraktet med Sandefjord. - Klubbarna måste komma överens, säger Tegströms agent Stig Lillejord. Även två danska ligalag och tre norska lag har visat intresse - men inga svenska. - Det är konstigt. Jag skulle gärna spela i allsvenskan någon gång. Det hade man ju som mål förut. - Men jag trivs bra här i Norge. Jag har gjort mig ett större namn här än i Sverige, säger 27-åringen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: