Foto: Charles Rex Arbogast
 Foto: Charles Rex Arbogast

Petningen av Asllani förvånar Sundhage

Publicerad
Uppdaterad
Den amerikanska förbundskaptenen är överraskad över den svenska laguttagningen.
Pia Sundhage har studerat Sverige noga inför VM där lagen möts redan i gruppspelet.
- Att Asllani (Kosovare) som har varit med i många trupper inte var med, det var en överraskning, säger Sundhage till SPORT-Expressen.
Den amerikanska VM-truppen laddar just nu upp i New Jersey med träningar och matcher mot bland annat Japan och Mexiko.
När förbundskapten Pia Sundhage i går fick syn på den svenska truppen kunde hon konstatera ett par saker.
1) "Det är många bra spelare."
2) "Vi är bättre".

Har sett Asllani i USA

Den största överraskningen var för henne, liksom många andra, att Kosovare Asllani inte fanns med bland Thomas Dennerbys namn.
- Hon har ju spelat i USA och jag har sett henne här en del. Att Asllani som har varit med i många trupper inte var med, det var en överraskning. Om det är rätt eller fel har jag ingen aning om, säger Pia Sundhage.

Har fått stryk av Sverige

Sverige besegrade USA tidigare i år, men USA:s coach konstaterar att mycket hänt sedan dess och att skadade spelare kommit tillbaka.
Hennes trupp är nu så gott som spikad.
- Vi slog Japan i två matcher med 2-0 båda gångerna. Det ger en bra känsla. Hope Solo i målet spelade jättebra och är helt återställd efter en axelskada. Abby Wambach på topp var också bra, säger Sundhage och konstaterar att Sverige har lite att bevisa.
- För tio år sedan hade Sverige Hanna Ljungberg, Victoria Svensson, bra målvakter och Malin Moström löpte i djupled. Det är den kombinationen man vill finna. De har spelartyperna om de bara kan få till det.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida