ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund

Öqvist gravid - missar London-OS i sommar

ANNONS:
FAKTA

Andra som fött och kommit tillbaka

Anna-Carin Zidek
Idrott: Skidskytte.
Comeback: 4 december 2008, fem månader efter födseln av sonen Liam.
Kommentar: Trots sin fina meritlista, med OS-guldmedaljen från Turin 2006 som absoluta höjdpunkt, valde veteranen "ACO" att satsa vidare. Och comebacken blev framgångsrik; det blev både nya världscupssegrar och VM-medaljer efter mammauppehållet.

Anna Lindberg
Idrott: Simhoppning.
Comeback: 28 november 2009, sex månader efter födseln av sonen Yelverton.
Kommentar: Lindbergs återkomst skedde i de nordiska mästerskapen och blev en omedelbar succé. Det blev seger i förkrossande stil – och därefter har det fortsatt med flera EM-medaljer, till exempel guldet på tremeterssvikten i Italien i fjol.

Maria Rydqvist
Idrott: Längdåkning.
Comeback: 20 november 2010, fyra månader efter födseln av dottern Wilda.
Kommentar: Bara fyra månader efter att ha blivit mamma för första gången stod den tvåfaldiga SM-guldvinnaren på startlinjen i världscupen igen. Och i VM i Oslo senare under samma säsong imponerade Rydqvist stort genom att köra in som sexa i jaktstarten.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Josefine Öqvist missar OS-slutspelet i London i sommar.
På fredagen skickade Tyresö FF ut ett pressmeddelande om att landslagsstjärnan är gravid.
- Jag hoppas att allt går bra och att jag kan fortsätta med fotbollen under 2013, säger Öqvist.
Josefine Öqvist gjorde stor succé under VM i Tyskland i somras och var en av hjältarna som firades i Göteborg efter bronset.
Nu står det klart att det inte blir något spel för "Jossan" under hela 2012.

Tillbaka 2013

Anfallaren är gravid och beräknas föda i slutet på juli - mitt under London-OS.
- Jag hoppas att allt går bra och att jag kan fortsätta med fotbollen under 2013, då satsar jag givetvis på spel i Tyresö FF och landslagsspel under EM nästa sommar, säger Öqvist.
Tyresö FF:s tränare Stefan Fredriksson:
- Vi kommer att sakna Josefines glädje och energi, både på plan och i omklädningsrummet , men samtidigt lyckönskar vi henne för det finns inget större än att få barn. Från början var det planerat för 3 – 4 nya spelare in i truppen, men med tanke på att Madeleine Stegius inte kunde kombinera skolan med våra träningstider och Josefins graviditet är det inte omöjligt att vi kompletterar truppen ytterligare. Ett viktigt led i detta var vår värvning av offensiva Veronica Boquete.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: