Linnea Liljegärd, Göteborg, slog igenom förra säsongen och vann skytteligan. Foto: Daniel Stiller
Linnea Liljegärd, Göteborg, slog igenom förra säsongen och vann skytteligan. Foto: Daniel Stiller

Linnea Liljegärd nobbade mästarlaget - för spel i Svrige

Publicerad
Uppdaterad
Stjärnorna har flytt damallsvenskan i vinter.
Men en av de största är kvar.
Skyttedrottningen Linnea Liljegärd, 21, nobbade superlagen Sky Blues och guldrivalen Linköping - för tryggheten i Göteborg.
- Anledningen till att man byter är väl för att man vill ha någonting bättre. Och det kände jag inte att jag kunde få, säger Liljegärd.
Göteborgs Linnea Liljegärd fick sitt stora genombrott i fjol.
Med sin blixtrande snabbhet och sitt fantastiska målsinne chockade hon konkurrenterna i damallsvenskan och smällde in 22 mål - fler än någon annan.
I vinter har en rad stora namn lämnat serien.
Som Caroline Seger, Kosovare Asllani, Ramona Bachmann och Mami Yamaguchi.

"Kan inte få det bättre"

Linnea Liljegärd har varit jagad - av både WPS-mästarna Sky Blue och svenska mästarna Linköping.
Men hon nobbade båda.
- Så länge man känner att man utvecklas och blir bättre hela tiden finns det ingen anledning att byta. Anledningen till att man byter är väl att man vill ha någonting bättre. Och det kände jag inte att jag kunde få. Så då blev jag kvar, säger Liljegärd - som också beton-ar vikten av att vara nära vänner och familj.
Målet är i stället en ny supersäsong i Göteborg.

"Mer självförtroende"

Laget pekas ut som en av favoriterna till guldet, och Liljegärd väntas ta ytterligare ett steg i sin utveckling.
- Jag har mer självförtroende nu än vad jag hade inför förra säsongen. Jag vill göra en ännu bättre säsong, men jag är medveten om att det blir svårt.
Vilka krav har du på dig själv?
- Inte så höga faktiskt. Jag vill bara gå in och göra så gott jag kan. Sen om det bara är att kämpa hårt och spela bra försvarsspel i 90 minuter så är jag nöjd med det.
- Jag känner ingen press och inga krav.
Hur bra är Göteborg i år?
- Vi är bättre än i fjol. Framför allt har vi utvecklat vårt passnings-spel. Vi slutade fyra förra säsongen. Nu vill vi klättra mer. Man siktar på att vinna varje match, och gör vi det - då vinner vi ju guld.
Redan i morgondagens premiär är det supermöte med regerande svenska mästarna Linköping.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag