ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Daniel Stiller
Foto: Daniel Stiller

Landström bryter kontraktet - klar för Frankfurt

ANNONS:
Mitt under fotbolls-VM:s brinnande slutspel kan SPORT-Expressen avslöja en riktig transferbomb inom damfotbollen.
Jessica Landström bryter sitt kontrakt med amerikanska Sky Blue och skriver ett tvåårskontrakt med tyska storklubben Frankfurt.
- Det var något jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, säger Landström.
Landslagets anfallare Jessica Landström lämnade efter förra säsongen Linköping för spel med de amerikanska mästarinnorna Sky Blue.
Men med två månader kvar av WPS-säsongen lämnar Landström mycket överraskande sin klubb och flyttar till Tyskland.

Långt uppehåll

SPORT-Expressen kan avslöja att hon har skrivit på ett lukrativt tvåårskontrakt med Frankfurt som länge har varit ett av världens absolut bästa klubblag på damsidan.
Landström berättar om sitt beslut att lämna Sky Blue:
- Min tid i Sky Blue har verkligen varit lärorik, det har både varit fantastiskt roligt och fyllt många utmaningar. Men WPS-ligans säsong slutar dock redan om åtta veckor, beroende på slutspel eller ej, vilket leder till ett väldigt långt, ovisst uppehåll för mig. med tanke på att jag fått begränsat med speltid i Sky Blue så känner jag mig inte redo för något uppehåll. Det ger mig inte heller de bästa förutsättningarna inför 2011 och med tanke på att Sverige förhoppningsvis spelar VM nästa år så vill jag vara så bra jag bara kan bli.

"Bristande ledarskap"

- Beslutet att lämna Sky Blue påverkas även av att jag inte känt eller fått förtroende från tränaren som även visat bristande ledarskap i stort.
När Landström var hemma och spelade landskamper för en vecka sedan dök Frankfurt plötsligt upp i bilden.
- När erbjudandet från Frankfurt sen blev mer konkret för någon dag sedan så var det något jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Det är toppen. Så på söndag åker jag till Frankfurt för att spela för den tyska ligan i två år. Det känns helt rätt. Jag är så tacksam att få chansen att spela fotboll på den här nivån, säger hon.
- Frankfurt har många grymma spelare och de satsar hårt på att vinna ligan denna säsong. Jag ser oerhört mycket fram emot att påbörja en ny säsong med nya utmaningar och att ha flera månader av träning och matcher framför mig. Tyskland satsar verkligen stort på damfotboll just nu inför värdskapet för VM nästa år. Jag lever verkligen en dröm att få spela fotboll utomlands.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: