Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: Alessandra Tarantino
 Foto: Alessandra Tarantino
Foto: Andrew Medichini
 Foto: Andrew Medichini

Ronaldo slog till med drömmål mot Roma

Publicerad

Zlatan kanske har gjort 46 mål i Champions League. Men nu har Cristiano Ronaldo gjort 40 mål bara i turneringens slutspel. Den kritiserade Real Madrid-stjärnan sänkte Roma med ett skott i krysset.

Lionel Messi blev historisk som den första spelaren som gjort 300 La Liga-mål under onsdagen när Sporting Gijon besegrades. Då ville inte hans stora rival Cristiano Ronaldo vara sämre. Real Madrid-stjärnans 1-0 mål mot Roma betyder att han nu gjort 40 mål i turneringens slutspel, fler än någon annan. Åttondelsfinalen var tät i första halvlek utan allt för många klara målchanser, men öppnade upp sig ordentligt i andra halvlek och när väl Cristiano Ronaldo fick chansen så tog han den. I början av andra halvlek signalerade färska Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane att han vill ha snabbt spel ned på vänsterkanten och att bollen skulle till Cristiano Ronaldo. Det lönade sig direkt. Cristiano Ronaldo, som inför matchen fått kritik för att han inte gör tillräckligt många bortamål och även lämnade en presskonferens inför matchen i protest, klackade sig förbi sin försvarare, vek in mot plan och satte sedan ett skott, via Alessandro Florenzi, in i bortre krysset. I en fartfylld andra halvlek där båda lagen hade många målchanser kunde inhopparen Jese sedan utöka ledningen till 2-0 med ett snyggt vristskott i steget.

– Det var ett mål som betydde väldigt mycket, säger Jese till Viasat Sport. Det är inte lätt att ta en plats i Real Madrid. Man måste bevisa sig varje dag. Så på ett personligt plan var det också väldigt viktigt.

Det var Zinedine Zidanes första Champions League-match som Real Madrid-tränare.

– Sedan Zinedine Zidane kom har han gett oss mycket individuell feedback och mycket kärlek. Han ger oss mycket självförtroende, säger Jese.

Returen spelas i Madrid om två veckor.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: