Foto: Denis Doyle
 Foto: Denis Doyle

Ronaldo och James fixade seger för Real

Publicerad

James Rodriguez sköt Real Madrid vidare i Champions League.

Men trots fullträffen fick colombianen utstå burop från hemmafansen på Bernabeu.

– De har all rätt att bua, säger James enligt spanska AS.

Roma hade ett tufft utgångsläge på förhand.

Det italienska huvudstadslaget kom till Madrid med 0-2 från det inledande hemmamötet med Real på Stadio Olimpico.

Mycket tydde på att Real Madrid skulle leka hem en plats i Champions League-kvartsfinalen i kväll.

Och mycket riktigt.

Roma missade frilägen

Det dröjde visserligen till den 64:e minuten, men sedan spräckte Cristiano Ronaldo spräckte, framspelad Lucas Vazquez.

Och bara fyra minuter senare kunde James Rodriguez utöka ledningen till 2-0, när han satte bollen mellan benen på Wojciech Szczesny.

Roma saknade förvisso inte lägen att skapa spänning i matchen. Edin Dzeko var nära att inleda målskyttet, men sköt utanför. Också Mohamed Salah fick två chanser att spräcka nollan.

"De har rätt att bua"

Och då kräsna hemmafansen på Bernabeu var inte helt nöjda med insatsen från Real-stjärnor. Hårt kritiserade James Rodriguez fick utstå burop från supportrar som reagerat på colombianens svaga form.

Men mittfältaren gav fansen rätt.

– Alla vill se en bra match, och när det inte går bra har de all rätt att bua, säger James enligt AS.

– Ibland går det bra, ibland inte. Men jag försöker ge allt i varenda match.

Även Wolfsburg avancerade till kvartsfinal i går, efter att ha tagit hem den andra åttondelen mot Gent. Andre Schurrle stod för matchens enda mål.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: