Chelsea vann Champions League förra året. Foto: Lars Baron
Chelsea vann Champions League förra året. Foto: Lars Baron

Nu blir biljetterna till CL-finalen billigare

Publicerad

Liksom 2011 spelas Champions League-finalen i år på Wembley i London.

Den här gången sänker Uefa priserna kraftigt på vissa biljetter efter att fått kritik för prissättningen senast uppger AP.

Den 25 maj spelas Champions League finalen på Wembley.

Det återstår att se vilka lag som möts men nu står det i alla fall klart att fansen får möjlighet att komma över biljetter betydligt tidigare än när finalen spelades på samma arena 2011.

Uefa fick kritik efter att Barcelona och Manchester Uniteds fans fick betala omkring 800 kronor för sina biljetter då.

600 för de billigaste

Nu kommer de billigaste biljetterna i stället kosta runt 600 kronor skriver AP.

Priset för de dyraste biljetterna höjs däremot från 3000 till 3300 kronor.

Totalt släpps 9000 av de 86 000 biljetterna till allmän försäljning. Finallagen tilldelas 25 000 biljetter vardera.

Den 8 april får fansen reda på om de fått biljetter. Från och med måndag 11 februari kan man ansöka för två billjetter på Uefas hemsida.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: