John Terry. Foto: Kirsty Wigglesworth
John Terry. Foto: Kirsty Wigglesworth
John Terry. Foto: John Sibley
John Terry. Foto: John Sibley

John Terry missar matchen mot PSG

Publicerad

PARIS. Zlatan möter en skadedrabbat Chelsea.

Laget tvingas spela utan sina två bästa mittbackar. John Terry missar åttondelsfinalen.

– Vi är desperata att gå vidare, säger Guus Hiddink.

Serge Auriel-skandalen skakar PSG. Men Chelsea har också problem. John Terry har inte rest med Chelsea till Paris och morgondagens Champions League-åttomdelsfinal.

– Vi gjorde ett test i morse, men det gick inte och han inser också att han inte kan bidra till laget. Han har en lårskada, säger Chelseas tillfälliga tränare Guus Hiddink.

Nyligen blev Kurt Zouma knäskadad, vilket betyder att Chelsea tvingas möta formstarka Zlatan Ibrahimovic utan sina två förstaval som mittbackar.

"Alla måste arbeta hårt"

Målvakten Thibaut Courtois är inte orolig.

– John Terry är en ledare och vår lagkapten, men vi spelade bra även när han gick ut i helgen och vi har mycket kvaliet ändå. Men alla spelare måste arbeta hårt nu, säger Thibaut Courtois.

Guus Hiddink medger dock att det kommer bli tuffare att stoppa Sveriges lagkapten från att göra mål.

– Jag är inte en tränare som gillar att gnälla och gnälla, men visst är det ett bakslag, säger han.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: