Alexander Milosevic. Foto: Nils Petter Nilsson
Alexander Milosevic. Foto: Nils Petter Nilsson
Det var rökigt på Hannovers bänk. Foto: Imago Sportfotodienst
Det var rökigt på Hannovers bänk. Foto: Imago Sportfotodienst

Raket landade på Hannovers bänk

Publicerad

Otäcka bilder kablades ut inför mötet mellan Hannover och Wolfsburg.

En raket landade vid Hannovers spelarbänk - där landslagsförsvararen Alexander Milosevic satt.

– Ingen blev skadad, men vår läkare var nära att få den i ansiktet, säger han.

Tyska medier uppgav tidigare i dag att det var Wolfsburgs fans som kastade i väg raketer inför matchen i tyska Bundesliga mellan Hannover och Wolfsburg.

På bilder som kablades ut innan avspark såg man hur en av raketerna landade vid Hannovers bänk.

På bänken satt landslagsförsvararen Alexander Milosevic, som tidigare åkt på en skada och därför inte var med i startelvan.

- Jag satt på bänken och såg först att en raket kom mot mittcirkeln. Sedan sköt de i väg en till som träffade vår bänk. De som satt närmast sprang upp så klart. Jag satt några stolar bort så jag satt kvar.

Ingen blev skadad?

- Nej, men vår läkare var nära att få den i ansiktet.

Hann du bli rädd?

- Nej, jag satt kvar på bänken.

Milosevic var skadad

Du har spelat från start sedan du kom till Hannover, varför var du på bänken nu?

- Jag skadade mig mot Augsburg. Fick en känning i baksidan. Men det var inget allvarligt. Jag tränade för första gången i går, var med på bänken i dag och sedan hoppas jag spela mot Bremen i helgen.

Hur har det gått sedan du kom tycker du?

- Över förväntan. Jag kom från Besiktas där jag inte spelat och fick spela direkt här. Vi har släppt in lite mål och det har känts bra personligen även om jag tycker att vi borde ha vunnit någon mer match.

Hur är det att spela i Bundesliga?

- Det passar mig bra. Det är högt tempo och individuellt skickliga spelare. Påminner lite om allsvenskan men bara det att fler spelare är bättre individuellt och att tempot är mycket högre.

Satt hela matchen på bänken

Du har tidigare sagt att du siktar på EM i Frankrike. Känner du att du är nära en trupp?

- Det är väl som jag har sagt tidigare och som Erik sagt till alla spelare. Speltiden är klubblaget är det viktiga. Att man då spelar i Bundesliga är nog ingen nackdel direkt.

Wolfsburg körde över Hannover och vann med hela 4-0. Milosevic satt på bänken under hela matchen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida