Andreas Toll.
Andreas Toll.

Änglarna dömer ut ståplatsläktaren

Publicerad
Uppdaterad
I kväll möter supporterklubbarna byggherren Higab för att diskutera ståplatsläktare på den nya fotbollsarenan.
Supporterklubben Änglarna har redan dömt ut kortsidans klacksektion i ett öppet brev.
Precis som den forna VM-arenan Ullevi planeras den nya arenan på Gamla Ullevi-området få en klackläkare i två etage. - Men enligt detaljplanen blir det en miniarena. åtta-nio rader på nedre sektionen är bara löjligt - alla kommer att ställa sig på det övre etaget, säger Änglarnas ordförande Andreas Toll.

"Lite B-standard"

Det blir över huvud taget lite "B-standard" över bygget, menar Änglarna. - Det kan inte vara acceptabelt att en arena som byggs på 2000-talet har en standard likställd med arenor som är 30-40 år gamla. Två privatpersoner har dessutom redan överklagat det faktum att parkeringsplatserna framför arenan försvinner, vilket ytterligare kan försena byggstarten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag