Dusan Djuric kan bli lagkamrat med "Chippen" och Zetterberg.
Dusan Djuric kan bli lagkamrat med "Chippen" och Zetterberg.

Anderlecht jagar Dusan Djuric

Publicerad
Uppdaterad
SUNDSVALL. Här gör Dusan Djuric succé.
Framför ögonen på en spion från Anderlecht.
En ung spelare med stor potential säger Glen de Boeck.
Snart kan Dusan vara klubbkamrat med Christian Wilhelmsson och Pär Zetterberg. Supertalangen fick en bit in i andra halvlek bollen på mittplan och levererade en drömpassning till Peter Larsson som prickade in 2–1 för Halmstad. På läktaren blev Glen de Boeck imponerad. Han är assisterande coach i Anderlecht och berättar att klubben haft ögonen på Djuric en tid och sett tre matcher före mötet med Sundsvall. – Vi ska följa honom och se vad han gör. Än är det för tidigt att veta vad som händer, säger Glen de Boeck.

"Jag trivs i Halmstad"

20-åringen briljerade med snabbt spel, fina passningar och en spelförståelse som ibland fick motståndarna i Sundsvall att komma hopplöst efter. Dusan Djuric säger sig dock inte känna till att det satt någon spion på läktaren. – Något sånt har jag inte hört, men det är kul om det är så. Men som läget är så trivs jag bra i Halmstad, säger han. Och tränaren Jan Andersson vill ha honom kvar. – Vi har vant oss med att det sitter ett gäng scouter på våra matcher. Men jag tror att Dusan har några steg kvar att ta först. I år har han mognat och blivit en 26-matchersspelare i allsvenskan.

Ett bra steg

"Chippen" Wilhelmsson rekommenderar dock en flytt till just Anderlecht: – Det är ett bra steg, från allsvenskan till en klubb i en mellanstor liga i Europa som ofta spelar i Champions League. För mig var det helt rätt. Det är lätt att komma in i gänget här, alla är hyggliga och hjälpsamma, och vi är två svenskar som kan hjälpa till vid sidan om, säger "Chippen".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag