Foto: Erik Mårtensson
 Foto: Erik Mårtensson

Teteh Bangura bjöd på ny målshow

Publicerad
Uppdaterad
Nu har de gjort det igen.
AIK vann med 4-0 mot Halmstad - efter fyra mål av Teteh Bangura och två assist av Mohamed Bangura.
- Han gör mig till en bättre spelare, det är därför jag älskar honom, säger Teteh Bangura om sin anfallskollega till Canal Plus.
Det börjar bli lite tjatigt nu. Men AIK:s offensiv sammanfattas bäst med ett ord: Bangura.
I förra omgången slog AIK Halmstad med 3–1 – efter två mål av Teteh Bangura och ett mål av Mohamed Bangura.
I returmötet på Råsunda på måndagen började matchen på exakt samma vis:
Mohamed Bangura serverade, Teteh Bangura avslutade.

Språngnick

Det första målet kom redan i matchminut 13. Mohamed kom fri på kanten, tittade upp och hittade Teteh fri i straffområdet – som språngnickade in 1–0 till AIK.
Två minuter senare var det dags igen. Helgi Danielsson hittade Mohamed Bangura i djupled – som fintade skott men i stället spelade in bollen till Teteh Bangura. Anfallaren gjorde inga misstag, utan satte 2–0 säkert.

Fullbordat hattrick

I slutet av halvleken kunde Teteh Bangura fullborda sitt hattrick. Nils Eric Johansson revs ned i straffområdet, och anfallaren satte den efterföljande straffen säkert.
Fjärde målet kom en dryg kvart in i den andra halvleken. Teteh Bangura fick skottläge, laddade – och stänkte in 4–0 i nättaket.
Bangura-duon har nu svarat för sammanlagt 19 av AIK:s 25 mål.
– Vi jobbar väldigt bra tillsammans i laget, alla tar jobbet och vi stöder varandra, säger Teteh Bangura till Canal Plus.
Bangura, som nu har gjort 14 mål i AIK, vill stanna i klubben året ut.
– Men man vet aldrig vad framtiden utvisar, säger anfallaren.
Kort efter 2–0-målet så tvingades Mohamed Bangura utgå på grund av en misstänkt fotskada.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag