Så här kan nya Gamla Ullevi komma att se ut.
Så här kan nya Gamla Ullevi komma att se ut.

"Stoppa rivningen av Gamla Ullevi"

Publicerad
Uppdaterad
Stoppa rivningen av Gamla Ullevi!
Nu kommer mer hård kritik mot den nya fotbollsarenan som planeras i Göteborg.
- Göteborg kan inte tillåta ett nybygge, som från startskottet blir ett kapitalt misslyckande, skriver fotbollsbloggaren Markus Hankins i ett inlägg på Baraben.com.
Göteborgs kommunfullmäktige har beslutat att avsätta 180 miljoner kronor för att bygga en ny fotbollsarena i Göteborg. Markus Hankins, grundare och chefredaktör för en av Sveriges största fotbollsbloggar, Baraben.com, kritiserar nu nybygget och kallar det för ett fiasko. Tidigare har även Anders Almgren, före detta styrelseledamot i supporterklubben Änglarna, varit krtitisk mot bygget. Almgren hoppade enligt inlägget av styrelsen i protest mot att diskussionerna kring arenan fördes bakom stängda dörrar.

Dåligt planerad

"Den arena som nu ligger på ritbordet, är i mina ögon inte tillräckligt bra. Den håller en standard som åtminstone som jag ser det motsvarar en arena byggd på 80-talet", har Almgren tidigare skrivit i en krönika på Svenskafans.com. Enligt Markus Hankins har arenan dåligt planerade entréer in till läktarna, dåliga kioskfaciliteter, inga barer och restauranger. Han vill därför stoppa rivningen av Gamla Ullevi och starta planeringen av arenan från början.

"Agera Göran Johansson"

- Gamla Ullevi ska bytas ut mot en ny och modern arena - en arena som lyfter stadens fotboll och inte sänker den till en undermålig nivå som till och med lilla grannen Borås kan se ner på med sin nybyggda "Borås arena", skriver Hankins på Baraben.com. Han uppmanar Göteborgspampen Göran Johansson att agera och ge fotbollsarenan mer resurser.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag