Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Nya läktarskandalen - MFF-Dif avbröts

Publicerad
Uppdaterad
Det var bäddat för fotbollsfest på Swedbank stadion.
Tills några huliganer avfyrade sex knallskott på läktaren - när Malmö ledde med 1-0 mot Djurgården - och domaren Martin Hansson tvingades avbryta matchen.
- Oacceptabelt, säger förbundsbasen Lars-Åke Lagrell till FotbollsExpressen.se.
Svensk fotboll skakas av en ny läktarskandal. .
Det haussade mötet mellan Malmö FF och Djurgården fick avbrytas efter endast tolv minuter.
Då ledde Malmö med 1–0 sedan Dardan Rexhepi bombat in ledningsmålet i nättaket ur snäv vinkel.

Avbröt matchen

Kort senare avlossades fyra knallskott från läktarplats.
Domare Martin Hansson fattade omedelbart beslutet att avbryta matchen.
Då small det ytterligare två gånger.
– Det har kommit in så många och så pass kraftiga smällar att vi inte vågar fortsätta att spela, det finns för stora risker med det. Det handlar om alla säkerhet, säger Martin Hansson till Canal Plus.
Knallskotten på Swedbank stadion är en av många läktarskandaler denna säsong.
Tidigare har en match avbrutits sedan Malmöfans jagat HIF-målvakten Pär Hansson, och i april avbröts mötet mellan AIK och Syrianska sedan smällare avlossats på läktaren.
– Jag känner bara tragedi och tomhet. Sådana här beslut ska man inte behöva fatta, säger Hansson.
Det är ännu oklart vem som avlossade knallskotten. Enligt Canal Plus kom de från läktaren över Djurgårdens bortaläktare.

"Noll hjärna"

Men experten Pelle Blohm misstänker att det kan vara en Malmö-supporter som tagit sig in på bortaklacken.
Den utpekade överfölls och misshandlades senare av andra supportrar, enligt Canal plus.
– Det är verkligen noll hjärna på en sådan person. Det är bedrövligt, jag är fullständigt vansinnig över det här, säger han.
Matchen kommer inte att återupptas.
FotbollsExpressen.se har varit i kontakt med Lars-Åke Lagrell, ordförande i svenska fotbollförbundet, som är sparsam i sina kommentarer.
– Jag är på VM lottningen och vet mindre än du. Oacceptabelt är det jag läser och hör, säger Lagrell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag