Foto: Daniel Nilsson
 Foto: Daniel Nilsson

Mjällby krossade MFF: Blev stressade

Publicerad
Uppdaterad
HÄLLEVIK. Här sänker lilla Mjällby stora Malmö FF. Moestapha El Kabirs två mål blev starten på målfyrverkeriet och jätteskrällen - där en våldsamt aggressiv press blev Mjällbys nyckel till segern. - Vi pressade dem fullkomligt sönder och samman, säger ex-MFF:aren Tobias Grahn.
Det small ordentligt i första halvlek. Moestapha El Kabir slog till två gånger mot Malmö FF och innan halvtid stod det hela 3- 0 till Mjällby. Moestapha El Kabir säger att han fick inspiration av fjolårets stora stjärna i Mjällby, Erton Fejzullahu - som rekommenderade El Kabir till Mjällby innan han lämnade klubben.
- Han påminde mig om att "kungen" gjort ett mål mot Malmö, säger Moestapha El Kabir.
- Nu kan jag ringa upp igen och berätta att den här kungen har gjort två, säger El Kabir.
Mjällby satte hård press på Malmö FF redan från start.

"Blev stressade"

Det blev nyckeln till seger.
- Det kunda man se på dom att de blev lite stressade när vi pressade högt. Det syntes i deras ögon, säger Tobias Grahn.
- Vi pressade dem fullkomligt sönder och samman. Men vinden var där och vårt presspel var oerhört aggressivt.
Ex-MFF:aren gjorde en solid insats i Mjällby var givetvis nöjd med segern.
- Jag har ju rätt bra kunskaper om Malmö, säger han.
- Jag får fortsätta löpa mycket, tackla och vinna bollar och fördela och visa på det sättet. Jag tycker jag har tagit mitt ansvar, säger han.
Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag