ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MFF bryter tystnaden - med ett öppet brev

ANNONS:
Malmö FF:s öppna brev

Vi hör och ser er, men kan inte prata

Den senaste tiden snurrar spekulationerna i en allt snabbare takt kring vårt kära Malmö FF. Det är naturligt att det blir så när det är så många som bryr sig så mycket, samtidigt som vi beklagar det djupt. Vi vet att dessa spekulationer skadar tilltron till klubben och att många undrar varför vi valt att vara tysta?

Låt oss förklara.

Direkt efter varje säsong inleder vi arbetet med att se hur vi ska göra för att föra MFF framåt. I det arbetet är det viktigt att inga dörrar är stängda och alla vägar får prövas. Under den processen vill vi – med största respekt för alla som på något sätt skulle kunna bli påverkade, inte minst familjer och anhöriga – inte prata om var vi är eller hur tankarna för går dagen. Samtidigt har det alltid varit vår policy att prata först då vi har något att säga.

Vi menar att det bara minskar vår handlingsfrihet och försämrar för klubben om vi kommenterar innan något är klart. Dessutom riskerar människor att fara illa om vi bidrar till spekulationer. I ljuset av det kan vi konstatera att allt för många redan sagt allt för mycket. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer ska utsättas för den typ av förföljelse som vi sett de senaste dagarna. Det är lågt och ovärdigt vår förening.

Samtidigt förstår vi att ni är många som lider i det vakuum som bildas i en sådan här situation. Vi förstår att ni blir frustrerade och otåliga. Vi förstår också att det kan tolkas som att vi inte gör något och att vi kan uppfattas som kallsinniga. Men vi måste be er om lite mer tålamod.

Så fort vi har något klart kommer vi att berätta det. Fram till dess hoppas vi att ni respekterar att vi inte kan säga mer än så här.

Med himmelsblå hälsningar

Malmö Fotbollförening

Visa merVisa mindre
Läs mer

Det råder kaos i Malmö FF:s sportsliga ledning.

Samtidigt skakas klubben av hot.

Nu bryter MFF tystnaden på sin hemsida - genom att inte säga något alls.

"Så fort vi har något klart kommer vi att berätta det. Fram till dess hoppas vi att ni respekterar att vi inte kan säga mer än så här." skriver man i ett öppet brev på sin hemsida.

Malmö FF slutade på tredjeplats i allsvenskan 2012.

Men efterspelet till säsongen har endast handlat om kaoset i klubben.

Sprickan mellan sportchefen Per Ågren och tränaren Rikard Norling har växt sig allt större och häromdagen avslöjade fotbollskanalen.se att klubben har bestämt sig för att göra sig av med Norling.

I torsdagens tidning kunde SPORT-Expressen även berätta att tre ledande personer i föreningen lever under dödshot. Via hotbrev har Per Ågren, vd:n Per Nilsson och ordföranden Håkan Jeppsson uppmanats att avgå - senast fredag.

"Många har sagt för mycket"

Klubben har inte velat kommentera den senaste tidens händelser, men nu bryter man tystnaden - genom att publicera ett öppet brev på sin hemsida.

Under rubriken "Vi hör och ser er, men kan inte prata.", skriver man bland annat:

"Direkt efter varje säsong inleder vi arbetet med att se hur vi ska göra för att föra MFF framåt. I det arbetet är det viktigt att inga dörrar är stängda och alla vägar får prövas. Under den processen vill vi – med största respekt för alla som på något sätt skulle kunna bli påverkade, inte minst familjer och anhöriga – inte prata om var vi är eller hur tankarna för går dagen. Samtidigt har det alltid varit vår policy att prata först då vi har något att säga." skriver man och fortsätter:

"Vi menar att det bara minskar vår handlingsfrihet och försämrar för klubben om vi kommenterar innan något är klart. Dessutom riskerar människor att fara illa om vi bidrar till spekulationer. I ljuset av det kan vi konstatera att allt för många redan sagt allt för mycket. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer ska utsättas för den typ av förföljelse som vi sett de senaste dagarna. Det är lågt och ovärdigt vår förening."

Brevet är signerat med "Malmö Fotbollförening".

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Tidigare artiklar
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: