Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Lugnande besked om Mohamed Bangura

Publicerad
Uppdaterad
Moahmed Bangura spelade fram Teteh Bangura till två mål innan han tvingades kliva av mötet med Halmstad skadad.
Men AIK-fansen kan andas ut - skadan ser inte ut att vara allvarlig.
- Nej, det verkar inte vara något dramatiskt, säger läkaren Bengt-Olov Tengmark till Eurosport.se.
Mohamed Bangura stod för två målgivande passningar till anfallskollegan Teteh, som till slut blev fyramålsskytt i måndagens storseger mot Halmstad. Mohamed Bangura tvingades däremot kliva av skadad redan efter 21 minuter.

Röntgades direkt

AIK:s anfallare röntgades direkt och sportchefen Jens Andersson lämnade lugnande besked till SPORT-Expressen efteråt.
– Den visade ingenting. Inget är brutet och det är ju positivt, sa han.
Kompletterande undersökningar ska göras under tisdagen och Mohamed Banguras deltagande i söndagens möte med Gefle är fortfarande osäkert. Men som läget ser ut nu verkar det i alla fall inte handla om någon långtidsskada.
– Det verkar vara en stukning av fotleden, säger Bengt-Olov Tengmark till Eurosport.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag