Sebastian Andersson. Foto: Andreas L Eriksson
Sebastian Andersson. Foto: Andreas L Eriksson
IFK Norrköping. Foto: Josefine Loftenius
IFK Norrköping. Foto: Josefine Loftenius

Lämnar Djurgården för IFK Norrköping

Publicerad

Här spelaren som ser ut att bli IFK Norrköpings nästa värvning.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Djurgårdens anfallare Sebastian Andersson nära en övergång till "Peking."

Målet för de regerande svenska mästarna är att göra klart med spelaren de närmsta dagarna.

IFK Norrköping har länge varit på jakt efter en anfallare efter att Alhaji Kamara tvingats att sluta på grund av hjärtproblem.

De regerande svenska mästarna var tidigt ute efter isländske Holmbert Fridjonsson - men den dealen drog ut på tiden och sprack.

Överens med Djurgården

Nu blir det i stället en värvning från en allsvensk konkurrent.

Enligt SportExpressens uppgifter är Norrköping bara detaljer från att köpa loss Djurgårdens anfallare Sebastian Andersson.

Går allt som planerat blir övergången officiell inom de närmsta dagarna. Kanske redan så tidigt som i morgon eftermiddag.

Klubbarna är överens om en övergångssumma.

SportExpressen har sökt både Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och Norrköpings manager Janne Andersson för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: