Alexander Fransson Foto: Josefine Loftenius
Alexander Fransson Foto: Josefine Loftenius
Foto: Marcus Ericsson/Tt
 Foto: Marcus Ericsson/Tt

Klausulen som kan ge Norrköping miljoner

Publicerad

ABU DHABI. Här är klausulen som kan ge många sköna miljoner till IFK Norrköping.

Enligt uppgifter till SportExpressen fick klubben in en vidareförsäljningsklausul på 15 procent i affären med FC Basel.

- Det kändes viktigt att IFK Norrköping fick bra betalt för mig. Jag hade aldrig lämnat klubben som bosman, säger mittfältaren.

Alexander Fransson gjorde A-landslagsdebut i matchen mot Estland då han startade på mittfältet. Den nyblivna FC Basel-spelaren njuter av att vara med på vinterturnén i Abu Dhabi och säger så här om debuten.

- Det gick väl okej. Förutsättningarna var väl inte de allra bästa, men det var skönt att få känna på bollen och lite matchtempo igen. Jag har försökt hålla i gång under semestern och spelat med kompisar och så, men det är en helt annan sak, säger han.

Såldes för 18 miljoner

Fransson ansluter till FC Basel efter lägret.

Övergångssumman som Norrköping fick in ligger på ungefär 18 miljoner. Det som kan ge IFK Norrköping en extra slant är att klubben gick in en vidareförsäljningsklausul på 15 procent. Så om Fransson säljs vidare från Basel kan det bli många sköna slantar till klubben.

- Det kändes viktigt för mig att Norrköping fick bra betalt. Jag har mycket att tacka klubben för och skulle aldrig lämna som bosman.

- Nu ser jag fram emot en nu utmaning och vill se hur långt jag kan komma som fotbollsspelaren, säger han.

Fransson ses som ersättare för Mohamed Elneny som går till Arsenal. Något som svensken bara ser som inspirerande.

— En väldigt bra spelare, men vi är ganska olika. Jag ska ge allt och göra mitt bästa för att fylla ut hans skor.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida