Göran Aral pekas ut som ny manager i Djurgården. Foto: Bildbyrån
Göran Aral pekas ut som ny manager i Djurgården. Foto: Bildbyrån

Göran Aral får makten över Djurgården

Publicerad
Uppdaterad
Doldisen Göran Aral är den stora vinnaren i maktkampen inom Djurgården.
Enligt Dagens Nyheter får han en ny roll som manager - och blir den högste sportsligt ansvarige i klubben.
- Jag kan inte säga någonting nu, sa Göran Aral till FotbollsExpressen sent i natt.
Precis som FotbollsExpressen.se tidigare skrivit står Djurgården inför en omfattande omorganisation. På ett styrelsemöte i förra veckan valdes Per Darnell och Johan Skarborg in i styrelsen. Både är specialrekryterade för att jobba med den nya organisationen.
Och arbetet har redan gett effekt. Enligt DN blir Göran Aral, 53, manager i klubben. Utnämningen gör honom till högste sportslige ansvarig i Dif.

Sportchefen får mindre makt

Det innebär att nuvarande sportchefen Bosse Anderssons makt i klubben blir avsevärt mycket mindre.
Göran Aral kommer att vara ansvarig för val av spelmodell, satsningen på juniorer och rekryteringen av spelare och tränare.
Göran Aral var själv fåordig när FotbollsExpressen.se nådde honom sent i natt:
- Jag kan inte säga någonting nu.
Kan du dementera att det är klart att du bli manager?
- Ja, ingenting är klart, säger Aral.

Tog fram guldmanualen

Göran Aral hämtas från sitt jobb som manager för Dif:s elitungdomssatsning.
Mest känd är han för att han tillsammans med "Putte" Carlsson tagit fram den så kallade "manualen", som gav Djurgården SM-guld 2002 och 2003.
Comebackande ordförande Bosse Lundquist makt stärks i den nya organisationen. Enligt DN kommer Djurgårdens båda styrelser, Djurgårdens IF FF och Djurgårdens Elitfotboll AB, att slås samman. I den nya styrelsen kommer Bosse Lundquist att vara ordförande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag