ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Dundrar mot straffen: "Den var horribel"

ANNONS:
Läs mer

Ett gäng uppmärksammade domslut, en straffmiss på stopptid och två utvisningar.

Matchen mellan Mjällby och Elfsborg var ett spektakel.

- Oerhört bittert, säger Mjällby-tränaren Anders Thorstensson till C More.

Matchen mellan Mjällby och Elfsborg hade ingen vinnare - men det mesta annat.

- Jag passar på att summera matchen på ett klokt sätt. Det var en bergodalbana, säger Mjällbys tränare Anders Thorstensson till C More efteråt.

Vi tar det från början.

Mjällby hade 1-0 när mittbacken Gbenga Arokoyo såg rött.

Mjällbyförsvararen kutade ikapp boråsarnas Lasse Nilsson, slängde sig uppoffrande och glidtacklade den frie Elfsborgsanfallaren.

Frilägesutvisning, tyckte domaren Andreas Ekberg och halade upp sitt röda kort.

På bollen, tyckte uppretade Mjällby-spelare som irriterat protesterade mot domslutet.

"Horribel"

Lasse Nilsson reste sig upp, sopade bort dammet och satte elegant kvitteringen på den efterföljande straffen.

- De protesterade hårt, men jag märker bara att jag blir nedsparkad. Han är inte på bollen, så det är straff, säger han till C More i halvtidspausen.

Mjällbys tränare Anders Thorstensson håller knappast med.

- Den var horribel, dundrar han och fortsätter:

- Det är inte i närheten av varken frispark, frilägesutvisning eller straff. Nu har vi den här idiotiska regeln igen, att ett feldomslut gör att vi får vår bästa försvarsspelare utvisad, han blir avstängd nästa match, vi får en straff emot oss och ett mål i röven. Allt för att domaren inte kan sköta sin uppgift.

Ny utvisning

I slutet av den första halvleken gjorde sedan Sebastian Holmén ytterligare ett mål för Elfsborg, men Mjällby kom tillbaka och kvitterade med en man mindre.

Och efter 2-2-målet kom nästa uppmärksammade utvisning i matchen. Även denna gång med Lasse Nilsson i en av huvudrollerna, men nu som syndare.

Efter att ha vinkats av för offside valde anfallaren att ta avslut efter avblåsning. Domare Ekberg var omutlig och gav Nilsson sin andra varning i matchen, således rött.

"Oerhört bittert"

På stopptid fick Mjällby chansen att avgöra, när ytterligare en straff utdömdes i den här händelserika bataljen. Men Robin Strömberg hade inga marginaler på sin sida och brände elvametersskottet i kryssribban.

- Oerhört bittert, för jag tycker vi gör det jättebra överlag. Grabbarna jobbar ihop till en trepoängare, säger Thorstensson.

Elfsborg ligger på femte plats i allsvenskan när sex matcher återstår. Mjällby ligger sjua.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: