ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
HOTBREV. En civilklädd polisman kallades till MFF:s kontor efter att ett hotbrev mottagits i fredags förra veckan.
HOTBREV. En civilklädd polisman kallades till MFF:s kontor efter att ett hotbrev mottagits i fredags förra veckan.

Dödshot skakar MFF-ledningen

ANNONS:
TURERNA KRING MFF: HOT & TRÄNARBRÅK

28 OKTOBER

Malmös tränare Rikard Norling uppges vara missnöjd med budget­arbetet och nedskärningarna i klubben.

"Vi har olika infallsvinklar och därför finns det punkter vi inte är överens på", säger vd:n Per Nilsson.

3 NOVEMBER

Efter poängförlusten mot Örebro i den näst sista allsvenska omgången får MFF:s vd Per Nilsson och ordförande Håkan Jeppsson ta emot hot från huliganer. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen handlar det om personer med kopplingar till den högerextrema organisationen Swedish Defence League.

4 NOVEMBER

Rikard Norling och Malmö FF förlorar det allsvenska guldet till Elfsborg. Det blir förlust mot AIK med 2-0. Efter matchen kritiserar flertalet spelare klubbens ledning och avsaknaden av nyförvärv efter att Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz lämnade under sommaren.

5 NOVEMBER

SPORT-Expressen avslöjar att Norling är på väg bort från Malmö FF. Malmö FF:s klubbledning ska ha diskuterat huruvida Norling är rätt person att träna MFF.

6 NOVEMBER

Rikard Norling bekräftar för sina spelare att hans framtid i klubben är osäker. Spelarna ställer sig bakom Norling för att sätta press på styrelsen.

10 NOVEMBER

SPORT-Expressen avslöjar att nya hot har riktats mot MFF:s ledning, den här gången genom ett hotbrev som skickats till klubben. Polisen bekräftar att en förundersökning gällande olaga hot har inletts.

13 NOVEMBER

Jonas Thern och Josep Clotet Ruiz har, enligt uppgifter till SPORT-Expressen, kontaktats av MFF:s ledning som tänkbara ersättare till Rikard Norling, i fall han försvinner från tränarposten.

14 NOVEMBER

Utanför MFF:s stadion har någon eller några hängt upp två banderoller med buskap riktat till klubbledningen: "Packa era väskor. Ni ska bort!" och "Styrelsen hjärta Ågren. Kärlekssagan är slut!".

Visa merVisa mindre
Läs mer

MALMÖ. Malmö FF:s tre ledande personer lever under dödshot.

Via hotbrev uppmanas ordföranden Håkan Jeppsson, sportchefen Per Ågren och vd:n Per Nilsson alla att lämna sina tjänster - senast i morgon.

Situationen är pressad och väcker ilska inom klubben.

- Det är tyvärr samhällets baksida som börjar komma fram, säger styrelsemedlemmen Erling Pålsson.

Malmö FF har till och från under åren haft problem med huliganer. Den hittills värsta incidenten har varit när en ­supporter sprang in på planen i derbyt mot Helsingborgs IF under våren 2011.

Men de senaste veckorna har situationen förvärrats betydligt.

Det började med att fansen konfronterade bland andra vd:n Per Nilsson efter 1-1-matchen hemma mot Örebro för två veckor sedan. Sen dess har hoten eskalerat.

Natten till i går sattes flera banderoller upp utanför kontoren på arenan. Budskapen: "Styrelsen hjärta Ågren, kärlekssagan är slut!" och "Packa era väskor. Ni ska bort!".

I lördags inkom ett hotbrev till klubbledningens kontor.

Nu står det klart att breven var riktade till Per Nilsson, Per Ågren och Håkan Jeppsson. Breven ska innehålla rena dödshot mot trion.

Enligt uppgifter har de till och med i morgon fredag på sig att lämna sina uppdrag för Malmö FF.

Vill inte kommentera

Varken Nilsson, Ågren eller Jeppsson vill kommentera uppgifterna. Men Per Nilsson medger att de märkt av fansens missnöje.

- Jag läser också, så det har jag förstått. Jag har förstått att det bildats en Facebook-grupp som är större än "Avgå, Per Nilsson". Jag hade 350 i den och nu finns det en som är större och har slagit mig, säger Nilsson och syftar på gruppen ­"Operation: Ågren åt Helvete."

Hur upplever du situationen?

- Inga kommentarer. Oavsett om jag säger att det inte berör mig eller att jag är väldigt skakad, så ger det indikationer. Därför vill jag inte kommentera.

Per Ågren svarar likadant på frågorna om hoten:

- Inga kommentarer.

Malmöpolisen har tidigare bekräftat att det startats en utredning kring MFF.

- Det stämmer, det har påbörjats en förundersökning gällande olaga hot, sa Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, i fredags.

Enligt uppgift får MFF-ledningen nu även polisskydd.

Lars-Håkan Lindholm vid Malmöpolisens informationsenhet vill dock inte uttala sig om det.

- Vi varken dementerar, bekräftar eller uttalar oss om hot, hotbilder eller vilka eventuella skyddsåtgärder som vidtas i enskilda fall.

"Fruktansvärt tråkigt"

Hotbreven är hämtade till teknisk undersökning, men det finns inga uppgifter om något resultat.

Stämningen i MFF är pressad och hoten har väckt ilska inne i klubben.

- Hela situationen är fruktansvärt tråkig, säger styrelsemedlemmen Erling Pålsson.

Varför tror du att det har ­blivit så här?

- Varför håller de på med bengaler? Varför rusar de in på planen och slår en målvakt? Det är tyvärr samhällets baksida som börjar komma fram. Det är inga supportrar som gör det här. För det är inga riktiga supportrar som skulle göra sånt här.

Enligt Erling Pålsson måste styrelsen hålla fast vid sin linje och inte vika sig för kraven.

- Det viktigaste är att vi inte faller undan. För ett, tu, tre så är det ju de som tycker sig kunna styra föreningen genom hot. Och det kan ju även bli så att de hittar på saker mot våra egendomar av olika slag, bilar eller hus - eller annat som skulle kunna terroriseras, säger Pålsson.

- Släpper man efter där så tycker de väl att de ska ha en styrelseplats också.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: