Foto: Björn Tilly
 Foto: Björn Tilly

Djurgården sparkar två nya spelare

Publicerad
Uppdaterad
Djurgården fortsätter att rensa i truppen inför nästa säsong.
Nu står det klart att man bryter kontraktet med både Boyd Mwila och Hrvoje Milic.
Efter en misslyckad säsong så satsar nu Djurgården hårt inför nästa år.
Redan har man börjat se över spelartruppen. För några veckor sedan gav managern Magnus Pehrsson besked till Johan Oremo, Yosif Ayuba, Kennedy Igboananike och Jani Lyyski om att de inte finns med i klubbens framtidsplaner.
– Jag berättar det här öppet nu. Så ärlig och rak har jag varit mot spelarna också när vi har haft samtal. Det är inga roliga samtal, men för klubbens del är det nödvändigt att vara ärlig och rak och satsa på det som man tror på, sa Magnus Pehrsson till Djurgårdens hemsida då.

Kontrakt över 2012

Och nu fortsätter storstädningen i truppen.
Klubben meddelar på sin hemsida att man valt att bryta kontrakten med både Boyd Mwila och Hrvoje Milic.
Båda spelarna hade kontrakt som sträckte sig över nästa säsong, men nu får de leta nytt i förtid.
Mwila har varit utlånad till FC Trollhättan de senaste två säsongerna.
Hrvoje Milic spelar för närvarande i NK Osijek i Kroatien.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida