Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Djurgården sänktes - av AIK-lånet

Publicerad

Örebro må ha ramlat ner i superettan.

Men vinna mot allsvenskt kan närkingegänget än.

I dag besegrades ett reservbetonat Djurgården med 2-0 i en träningsmatch.

Djurgården vilade större delen av a-truppen i fredagskvällens träningsmatch mot fjolårsdegraderade Örebro. Dif spelar även match på lördagen, då mot Öster, och då med en startelva som kommer innehålla betydligt flera rutinerade namn.

AIK-spelare punkterade

Matchen mot Örebro förlorades med 0-2 – och det var en spelare ägd av värsta rivalen som punkterade stockholmarna.

AIK-lånet Alhassan ”Crespo” Kamara satte slutresultatet några minuter in på den andra halvleken.

"Stod upp bra"

Örebros första mål, i den första halvleken, var signerat Shpetim Hasani.

- Det var den tuffaste match jag spelat, men det kändes bra. Jag tycker vi stod upp bra mot dem. säger Djurgårdens 17-årige vänsterback Jacob Glasberg till klubbens hemsida.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida