ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Kgz Fogelstedt
Foto: Kgz Fogelstedt

Ceesay hoppas på förra polaren i Dif

ANNONS:
Läs mer

Det var klubbytet som överraskade. Men Kebba Ceesay ångrar inte flytten till Polen och Lech Poznan.

– Jag spelar med ett helt annat självförtroende här, säger han till SportExpressen.se.

På 102 allsvenska matcher för Djurgården hann Kebba Cesay, 25, med ett mål. På 13 matcher för Lech Poznan har det blivit två. Har ytterbacken som främst beskrivits som en kampspelare blivit en lirare?

– Nä? Jag är en kampspelare så den bilden av mig är inte fel, men vi spelar på ett annat sätt här: Det är bättre spel här och det finns mycket ytor till kontringar vilket passar mig, med den snabbhet jag har.

 

Du har utvecklats som spelare?

– Absolut. Det känner jag. Det är lite annorlunda mot allsvenskan. Det är väldigt mycket bollinnehav och kortpassningsspel. Man vänjer sig ju vid det så det är något som fungerar. Jag har tagit ett stort steg, absolut, säger han och fortsätter:

– Laget spelar på ett annat sätt och jag spelar med ett helt annat självförtroende. Man vet ju vad man kan och det är ju jävligt mycket som sitter i huvudet. Jag får jättemycket förtroende av tränaren också.

Ceesay säger också att han trivs mycket bra utanför fotbollen.

– Det finns ingenting att klaga på. Allt är mycket bra och just nu försöker jag lära mig polska.

"Svårare än svenska"

Hur går det?

– Det är svårt, svårare än svenska. Men det går framåt och jag tycker det är kul med språk.

För tillfället är det uppehåll i ligaspelet och närmast väntar två läger, ett i Polen och ett i Spanien innan början på avgörandet drar i gång igen i slutet av februari. Då jagar Lech Poznan guldet. Just nu skiljer det fyra poäng upp till ledande Legia Warszawa när halva ligan spelats.

– Jag känner mig jättemotiverad. Det ska bli kul att komma i gång igen.

Och kanske kan han få hjälp att jaga guldet av en gammal Djurgårdskompis. Polska medier har flera gånger skrivit om Lech Poznans intresse för Kasper Hämäläinen.

– De är intresserade av Kasper, men han är en egen individ och måste ta sina egna beslut. Han vet vad som är bäst för honom. Det är klart att det skulle vara kul om han kom hit och jag tror att ligan skulle passa honom bra.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: