Foto: / Pic-Agency Sweden
 Foto: / Pic-Agency Sweden

Berglund lägger skorna på hyllan

Publicerad
Fredrik Berglund slutar med fotbollen.
31-åringens stora skadeproblem hindrar honom från en fortsättning med Elfsborg.
- Det har vuxit fram under hela 2010 egentligen, säger han.
Beskedet från Elfsborgs anfallare var knappast oväntat.
Fredrik "Bella" Berglunds senaste år har varit fyllda av skadebekymmer och förra året spelade han inte en enda match från start i den gulsvarta tröjan.
– Jag hoppas folk kommer ihåg mig från tidigare år för de senaste har ju inte varit mina bästa, säger han till klubbens hemsida.

"Oerhört rolig"

– Men IF Elfsborg har varit en fantastiskt fin klubb och den utvecklingen jag har fått vara med om i klubben har varit oerhört rolig.
Berglund blev allsvensk skyttekung 2000 och har gjort 54 mål på 166 allsvenska matcher.
– Det har alltid varit mitt mål att sätta en boll i nät i var tredje match. Det har jag lyckats med, säger han.
31-åringen har spelat utomlands i den holländska, danska och norska ligan.
Återkomsten till Elfsborg 2007 blev aldrig någon riktig succé - mycket på grund av skadeproblemen.

"Har vuxit fram"

Och under måndagen kom alltså beskedet att han slutar helt med fotbollen.
– Det har vuxit fram under hela 2010 egentligen. Jag känner inte att jag har motivationen att komma tillbaka efter alla skador under förra säsongen och det känns skönt nu när beslutet är taget, säger han till Elfsborgs hemsida.
Fredrik Berglund, som även gjort två mål på elva landskamper, satsar nu på en civil karriär.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag