Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Bangura i sorg - spelade inte derbyt

Publicerad
Uppdaterad
Mohamed Bangura har drabbats av en tragedi och spelade inte derbyt mot Djurgården.
På söndagsförmiddagen tillstötte komplikationer i samband med att han och hans fru åkte till förlossningen för att få sitt första barn.
AIK Fotboll meddelar att barnets liv inte gick att rädda.
- Jag ska ge honom all support som han vill ha, säger AIK-tränaren Alex Miller.
AIK spelade derbyt mot Djurgården i sorgeband. I ett pressmeddelande skriver AIK Fotboll om den sorg som drabbat Mohamed Bangura. Stjärnan väntade tillsammans med sin fru Tata parets första barn och åke på söndagsförmiddagen till sjukhus för förlossning. Men komplikationer tillstötte och barnets liv gick inte att rädda. Klubben skriver i pressmeddelandet:

"Otroligt tråkigt"

”AIK Fotbolls tankar går till Mohamed Bangura och hans fru och vi vädjar om att alla respekterar deras önskan om lugn och ro i denna mycket tråkiga stund.”
Truppen informerades om tragedin och säger via sportchefen Jens Andersson:
– Alla tycker så klart att det är otroligt tråkigt och beklagar det inträffade. Deras tankar går till Mohamed.

"Ska göra allt"

På presskonferensen efter matchen på Råsunda sa AIK-tränaren Alex Miller:
– En tragedi. Om du har barn själv så vet du. Det är en tragisk händelse för honom. Det sätter fotboll i ett annat perspektiv. Det här vi går igenom är ingenting jämfört med vad han går igenom just nu.
– Jag ska ge honom all support som han vill ha. Allt jag kan göra ska jag göra. Om det krävs tid, så krävs det tid.

"Det är tragiskt"

AIK-spelarna lider med sin lagkamrat.
– Jag lider med honom och hans familj. Jag har skickat ett sms till honom. Det gäller att stötta nu få honom på fötter igen. Jag vet inte vad jag ska säga, det är tragiskt, säger anfallaren Pontus Engblom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag