ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Frida wallberg bärs ut på bår efter den otäcka knocken. Foto: Anna-Karin Nilsson
Frida wallberg bärs ut på bår efter den otäcka knocken. Foto: Anna-Karin Nilsson

Förbundet letar dold skada på Wallberg

ANNONS:
Tidigare artiklar

Efter de positiva beskeden om Frida Wallbergs hälsa börjar jakten på vad som kan ha gått fel.

Nu vill förbundet ta del av materialet till dokumentären "Golden girl" - för att ta reda på om Wallberg kan ha skadat sig innan matchen mot Diana Prazak.

- Det är en av dem vi ska snacka med, säger Olof Johansson, sekreterare på proboxningskommissionen.

Dokumentärfilmaren Susanna Edwards har i snart två års tid jobbat med en film om Frida Wallberg, som går under arbetsnamnet "Golden girl".

Projektet är delvis finansierat av SVT och SFI.

Hon har följt både träningar och matcher. Det materialet är något proboxningskommissionen gärna vill ta del av när de nu ska utreda vad som eventuellt kan ha gått fel i Fridas uppladdning inför matchen.

- Det är några av dem vi ska snacka med, vi ska göra en lista. Vi är nojiga för att det ska finnas en andra "impact". Slagen hon får ska inte få de där konsekvenserna, säger Olof Johansson.

Med en andra impact menas att hon kan ha fått någon smäll innan matchen - något som förbundet hoppas att dokumentärfilmsmaterialet kan hjälpa till att utröna.

Sparrade mot herrar innan

Enligt Johansson kommer det ta cirka en vecka innan proboxningskommissionen kan presentera något. Han är särskilt intresserad av vad som hände under Fridas tuffa sparring mot herrar i Spanien inför matchen.

- Jag har hört det viskas om det. Det var ett besynnerligt träningsläger nere i Spanien men de hade säkert någon tanke och idé med det.

Susanna Edwards var under ett par dagar på plats i Spanien och filmade. Hon kan dock inte säga med säkerhet att hon kommer kunna lämna ut filmmaterialet.

- Ingen aning, det måste jag kolla med producenten säger hon.

Ska bli långfilm

Arbetet med filmen om Frida Wallberg har pågått i nästan två år och Edwards tanke är att det ska fortsätta ytterligare ett eller två år.

Slutprodukten ska bli en 90 minuter lång biofilm.

- Vi har inte pratat ännu så klart, men jag hoppas verkligen det blir så. Det var fruktansvärt att se henne så hjälplös, hon som vanligtvis är så stark, berättar Susanna Edwards och fortsätter:

- Jag är grymt glad att jag fått dokumentera henne på topp, hon är en grym boxare och det kommer man att få se mycket av.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: