ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Finas representant kunde inte engelska

ANNONS:
Läs mer
PEKING. Internationella brottningsförbundet skickade en enda man, generalsekreteraren Michel Dusson, till IOK:s förhör med Ara Abrahamian.
Efter en och en halv timme visade det sig att Dusson inte hade förstått ett ord - eftersom han inte kunde engelska.
Att Ara Abrahamian inte har mycket till övers för pamparna i Internationella brottningsförbundet, Fina, är efter de senaste dygnen ingen hemlighet.
Som SportExpressen.se kunde berätta redan i går, var det generalsekreteraren Michel Dusson som var Finas representant på förhöret med Ara Abrahamian.
Dusson är enligt det svenska brottarteamet bästa kompis med Fina-presidenten Raphael Martinetti.
- Han är av samma skrot och korn, de jobbar för varandra, sa förbundskapten Leo Mylläri då till SportExpressen.se.


Förstod ingenting

I dag avslöjar Ara Abrahamian nya detaljer om förhöret.
- Filas representant satt hela mötet (Michel Dusson) och lyssnade, man trodde att han hade förstått, men när kommitténs ordförande till slut efter 1,5 timme bad honom att svara på en fråga, sa han: ”Jag kan inte engelska”.
- Han hade inte förstått någonting. Dessutom vet jag till hundra procent att han inte kan något om reglerna. Han hade inte ens tittat på matchen. Han hade bara skrivit ett papper som han läste upp på franska, säger Ara Abrahamian.


"Vet vad de betalade"

Dessutom hävdar Ara att OS-finalen 2004, som den svenske brottaren förlorade, var uppgjord.
- Jag har till och med accepterat att OS-finalen var köpt. Jag vet till och med vad de betalade. Men jag vill inte säga några fler detaljer.
- Den här gången hade jag fått nog. Tyvärr snodde de OS-guldet från mig.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: