Foto: Trägårdh / Scanpix Patrick
 Foto: Trägårdh / Scanpix Patrick

Dubblar sin lön från 50 000 kronor till 100 0000

Publicerad
Uppdaterad
Hittills har hon haft 50 000 kronor i
månaden - men nu blir det en fördubbling - efter att ha förlängt kontraktet med sitt Umeå.
SPORT-Expressen träffade superstjärnan Marta sent i går kväll.
- Jag är mycket nöjd. Till slut kom vi överens. Och jag hoppades på att det skulle bli bra.
 Jag trivs jättebra med laget. Jag visste om intressen från USA, Brasilien och två lag i Sverige.
En person till SPORT-Expressen med mycket god insyn i damfotbollen säger:
Erbjöds 7 miljoner i USA
– Hon kommer att tjäna 100 000 i månaden nästa
säsong, alltså 1,2 miljoner kronor för hela året. Marta var erbjuden sju miljoner för sju säsonger i LA Galaxy.
Den väl initierade källan fortsätter:
– Det är det budet som Umeå nu tack vare sponsorer lyckats matcha. Och UIK anser att hon är värd sin superlön. Marta drar runt tusen åskådare extra per match. Det gör henne lätt till den bäst
betalda damspelaren i Sverige – och världen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: