ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Ny profil i rutan. Experterna är gamla bekanta, men studioankaret Ana Brolin är okänd för de flesta tittare. Foto: TV3
Ny profil i rutan. Experterna är gamla bekanta, men studioankaret Ana Brolin är okänd för de flesta tittare. Foto: TV3

Djärvt av TV3 att satsa på ett okänt VM-ankare

ANNONS:
FAKTA

Zappa in
Sverige-Italien, 18.00, TV3.
Det ska bli intressant att se nykomlingarna i Tre Kronors VM-lag – och treans nykomling Anna Brolin.
Stäng av
Porsche Carrera Cup, 01.35, TV4 Plus.
Ännu ett sponsrat sportmagasin. Kommer Porsche att nämnas några gånger?

Visa merVisa mindre
Är Finlands sak vår?
Knappast när det gäller hockey-VM. Då finns det ju ingen motståndare som vi svenskar älskar att slå lika mycket som just Finland.
Men inte alla svenskar...
Det finns i Sverige upp emot en halv miljon invandrare från Finland
eller svenskar med finska rötter. Det är en stor potentiell tv-publik. För även om de flesta Sverigefinländare jag känner inte bryr sig så mycket om Finland i övrigt, så framkallar just hockey-VM en sann lust att visa sisu. Och även de som inte kan räkna upp lagen i finska ligan intresserar sig. Finns det något de hellre vill än att slå storebror?
TV3 sänder alla Sveriges matcher från VM i Moskva och där har man varit djärv och nytänkande genom att välja att kasta in Anna Brolin, som jag inte ens känner till, i studion. Man satsar nytt.
Kanske för att bredda, kanske för att locka fler kvinnor till tv:n.

Men i systerkanalen Viasat Sport som sänder de flesta andra matcherna från VM, där är det samma gamla uppställning som förr: Åke Unger, Lasse Kinch, Leif Boork och Jonas Bergqvist.
Viasat Sport sänder alla Finlands matcher, men tydligen tror man inte att man kan locka alla de där finländarna som bor i Sverige. Viasat verkar förutsätta att de allihop har finska kanaler.

Hade de tänkt lite nytt kunde de ju plockat in någon finländsk expert i studion, en röst från öst.
Naturligtvis tänker jag på Kaj Kunnas som via länk gästat Hockeykväll med snabba analyser kring de finländska spelarna i elitserien och hockeyn i Finland.
Men nog borde det finnas massor av före detta spelare eller kommentatorer som skulle kunna gästa Ungers studio under Finlands matcher.
Inte bara för Sverige-finländarnas skull, utan även för min skull.

För övrigt måste Viasat göra något åt det digitala ljudet, som hackade eller försvann helt i premiären. Då spelar det ju inte längre någon roll vem som sitter och snackar i studion.

...

Nattorientering i alla ära, men hur många tittare var det egentligen som fick ut något av Sportnytts lååånga reportage om pannlampor?
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: