David Fjäll tar över Lilla Sportspegeln

Publicerad
Uppdaterad
David Fjäll utökar sin långa lista med jobb och blir programledare för Lilla Sportspegeln.
Vem han helst vill se i intervjusoffan är det inget snack om.
- Zlatan är drömgästen, säger Fjäll till SPORT-Expressen.
"Du kan alltid bli nummer ett, du vinner allt du vill"...
Lilla Sportspegelns klassiska intro sitter hårdare än superlim hos generationerna fostrade med programmet.
En av dem är David Fjäll som tar över stafettpinnen från Yvette Hermundsson med start 7 september.  

Minns boaormen

- Jag är uppvuxen med Lilla Sportspegeln så det här är en stor ära. Kommer ihåg Jacob Hård och boaormen, det var stort första gången jag träffade honom på SVT, säger Fjäll.
Boaormen ligger fortfarande kvar på redaktionen men Fjäll planerar att sätta sin egen prägel på lillspegeln.
- Jag ska vara mig själv men behålla det som gjort programmet så framgångsrikt.  
Redan förra sommaren ingick Fjäll i laguppställningen, och han tvekade inte när han fick frågan att styra skutan helt.

Stora och små

- Det är kul med alla stjärnor som kommer för de bjuder på sig själva på ett annat sätt eftersom det är ett barnprogram. Jag vill blanda stora och små stjärnor och hoppas få in lite smalare sporter.
Vem som är drömgästen har han redan klart för sig.
- Drömmen är Zlatan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag