Bengan Boys – så gick det sen

Publicerad

"Bengan Boys" är ett av Sveriges mest folkkära landslag genom alla tider och laget med en sällan skådad sammanhållning håller i dag en särskild plats i mångas hjärtan.

Många av spelarna har förblivit handbollen trogen och är än i dag aktiva inom sporten, medan andra har valt att gå en helt annan väg.

SportExpressen redogör här för vad som hände med några av dåtidens största profiler.

Foto: Leif R Jansson / Scanpix / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN
 Foto: Leif R Jansson / Scanpix / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN

1. Stefan Lövgren

Ålder: 46 år

Från: Partille

Bor: Kungälv

Familj: Gift och två barn

DÅ: Med fyra EM-guld och ett VM-guld är Stefan Lövgren en av Sveriges största handbollsspelare genom tiderna. Tog dessutom fem SM-guld med Redbergslids IK och sju tyska mästerskap, samt en EHF Champions League-titel med THW Kiel. Spelade vänsternia i landslaget, där han var lagkapten, och oftast mittnia i klubblaget. Vid toppen av sin karriär var han en av världens bästa.


NU: Efter att ha avslutat karriären valde han, till skillnad från många av sina landslagskollegor, att inte satsa på en tränarkarriär. I stället blev han general manager i landslaget i två år och är numera Vd för Svenska Handbollslandslaget AB. I november förra året valdes han in i Europeiska Handbollförbundets exekutivkommitté som Sveriges representant.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag