Foto: SVT
 Foto: SVT

Sara Hectors sköna skräll - blev topp tio

Publicerad

Sara Hector var 25:a efter det första åket. Men efter att ha gjort ett superåk i slalomen tog Hector flera placeringar.

– Hon har mycket kvar att ge, säger SVT-experten Pernilla Wiberg.

20-åriga Sara Hector hamnade på en 16-plats i senaste VM, då i storslalom. I dagens superkombination i VM i Schladming blev det en rejäl förbättring.

Hon inledde med att placera sig på en 25-plats i störtloppet.

Men det var i det andra åket som hon överraskade, genom att göra ett superåk och ta ledningen.

– Det är jättekul, jag är jättenöjd, säger svenskan i SVT.

"Hon har mer att ge"

Ledningen fick inte Hector behålla, men SVT:s expert Pernilla Wiberg är säker på att Hector har mer att visa.

– Trots att hon gör ett jättebra åk har hon mycket kvar att ge, säger hon.

Hector skulle åka i fredagens super-G, men det dåliga vädret höll henne då borta från start.

Svenskan slutade till sist på nionde plats – en rejäl skräll. Vann gjorde Maria Höfl-Riesch, Tyskland.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida