ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Därför tvekar Anja att jobba för SVT i VM

ANNONS:
Läs mer

Anja Pärson har gjort succé som alpin expertkommentator i SVT och nu vill kanalen säkra upp henne inför VM i februari.

Men den nyblivna mamman tvekar om en fortsättning.

– Jag har missat väldigt mycket i mitt privatliv när jag inte har varit hemma, säger hon till SportExpressen.se.

På måndagskvällen prisades 2012 års främsta svenska idrottare på Idrottsgalan i Globen.

Galan hade även plats för särskilda hyllningar.

En av de idrottarna som fick extra applåder var Anja Pärson som la skidorna på hyllan efter förra säsongen.

Efter bland annat sex OS-medaljer och 13 VM-medaljer valde Pärson att avsluta karriären, men hon har inte lämnat sporten helt.

I oktober meddelade nämligen SVT att man värvat Pärson som expertkommentator. 31-åringen fick kontrakt över fyra tävlingar - och succén har varit stor.

Pärson har fått mycket beröm för sina insatser i tv-rutan - både av publik och av kollegor.

– Det passar henne som handen i handsken. Hon har alltid varit duktig på att analysera andra åkare och har ett sätt att uttrycka sig som är väldigt bra och går in i rutan, sa expertkollegan Pernilla Wiberg nyligen i en intervju med SportExpressen.se.

"Är mammaledig"

I helgen gjorde Pärson sin sista inplanerade tävling när världscupen i Adelboden avgjordes. Hennes arbetsschema är nu tomt, men det råder ingen tvekan om att SVT vill att hon fortsätter. Inte minst när det gäller VM i Schladming i februari.

Anja Pärson berättar dock för SportExpressen.se att hon tvekar om en fortsättning.

I somras blev hon mamma för första gången - något som påverkar situationen.

– Vi får se hur det blir. Just nu har jag ingen koll, men det är klart att vi får diskutera det och det är kul att det har gått bra. Det var synd att det inte blev några framgångar i helgen, men det var kul att kommentera så vi får se om det blir något i framtiden, säger hon till SportExpressen.se.

Har SVT sagt något om VM?

– Ja, det är klart att de tycker att det vore kul om jag var där, men än så länge är jag mammaledig och vi får se vad som händer.

Missade första tanden

Är det just det som gör att du tvekar - att du har familjen hemma?

– Om man säger så här: medan jag var i Adelboden och kommenterade så fick min son sin första tand. Så det är klart att jag har missat väldigt mycket i mitt privatliv när jag inte har varit hemma. Det är inte så att jag gillar läget, att resa bort, vara ute och flacka och bo på hotell. Men man får ta fördelar och nackdelar och sedan får man se vad man känner och om familjen kan vara med och så vidare.

Kan göra slalomen

Lösningen för SVT kan nu bli att använda Pärson under enstaka tävlingar under VM.

– Vi har ju Pernilla Wiberg som ska göra VM som expert och Stig Strand som ska kommentera. Men det är möjligt att Anja kanske kan åka ner och göra slalomtävlingarna sista helgen. Det beror på hur hon känner. Vi får diskutera det, men inget är klart och vi får se vad som händer, säger SVT:s pressansvarige David Hagen.

Anja Pärson berättar att hon kommer att ta en diskussion med SVT om framtiden inom kort.

– Jag vet inte hur snacket går nu. Jag har jobbat i helgen och fokuserat på det så nu får vi prata om det. VM närmar sig, men än så länge är jag mammaledig, säger hon.

VM i Schladming avgörs mellan den 4 och 17 februari.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: