ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Lindwall Sven
Foto: Lindwall Sven

Byggmark kör MMA: "Parallell karriär"

ANNONS:
FAKTA

DET HÄR ÄR MMA:


* Modern Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador.
* I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA.
* Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostras utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.

(KÄLLA: Svenska MMA-förbundet).

Visa merVisa mindre
Här är Jens Byggmarks nya stenhårda träningsmetod.
Svensken satsar på MMA för att komma i form inför nästa säsong.
- Kanske att jag har en parallell karriär där, säger Byggmark till SportExpressen.se.
Han överraskade alla med sitt VM-silver i Garmisch-Partenkirchen.
Efter VM-succén i vintras satsar Jens Byggmark nu inför en ny säsong - med en ny stenhård träningsmetod.

Ger bålstyrka

För att bygga upp fysiken inför vintern har Byggmark börjat med den tuffa kampsporten MMA (Mixed martial arts), och har redan hunnit bli en talang.
-  Det är egentligen helt nytt för mig. Jag har alltid tyckt att det ser roligt ut så när en polare tipsade om det så hängde jag med.
 – Jag har inte hunnit börja med sparkar och slag än men på träningen säger de att jag i varje fall är en talang på brottningsdelen, säger Byggmark till SportExpressen.se.
Nu tror han att fler åkare kan komma att hänga på.
– MMA passar träningsmässigt för skidåkare för det ger bra styrka i bålen och man får bra kondition. Men vad jag vet är det inga andra skidåkare som sysslar med det, men de kanske börjar nu.
– MMA är inte farligare för mig än när jag är ute och kör bil. Och förresten så hoppas jag att jag får några ärr.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: