ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Vanda Biffani
Foto: Vanda Biffani

Abrahamian slipper straff

ANNONS:
Det sega bråket efter Ara Abrahamians medaljprotest i Peking-OS förra året är över.
Det har man påstått förr, men nu kommer beskedet igen.
- Inga böter, ingen avstängning och inga hinder för svenska förbundet att arrangera internationella tävlingar, säger Håkan Gustáv.
Gustáv är ordförande i det svenska brottningsförbundet och fick ärva OS-bråket när han tog över efter Jan Holmkvist, den förre brottarbossen.
- Det är helt utagerat nu, säger Gustáv.
- Skönt att det är över.

Leo Mylläri, förbundskaptenen som straffade precis som Abrahamian, bekräftar att han fått papper om att striden är över. Mylläri gör för övrigt comeback som coach i helgen.
- Jag ska sitta vid mattkanten i veteran-VM i Kouvola i Finland, säger Mylläri.
Turerna kring det straff Fila, det internationella brottningsförbundet, ville döma ut har varit många. Raphy Martinetti, Filas ordförande, försäkrade så sent som i våras att det för hans del var uteslutet att Ara Abrahamian skulle slippa straff.
Det beskedet gav han som ett slags dementi den gången på uppgifter från juristerna om att förhandlingarna var avklarade.

Av Christer Jönsson/TT
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: