Stor guide till sommarens motorfester

Publicerad
Uppdaterad
Volvoträff i Göteborg, terrängbilsträff i Kiruna eller USA-bilsträff i Västerås.
För den som gillar motorfordon finns det mycket att titta på i sommar. MOTOR sökte på Internet och fann mängder av bilträffar. Bland dem har vi gjort ett urval som presenteras här.
Så spana in vrålåk som snålåk, fina fordon av alla de slag!

Juli:

1. Thulinträffen, Landskrona. Veteranbilsträff. 1-4. Classic Chevy club of Sweden, sommarmöte i Askersund. 2-4 Nostalgia Festival, Ronneby och Karlskrona. Bilutställning, motorcykelrally, roadracinglopp. 3. Street race i Borlänge. Premiär på Dala airport. 3. Gengasträff, Dala-Järna. Bilar och motorcyklar från gengastiden. 3. American car & mc show, Åkersberga. Utställning av amerikanska bilar och motorcyklar. 3. Mid Sweden Nats, Gnarp. Bilträff. 3. Nostalgia hillclimbs. Backtävling och cruising i Hammarstrand. 4. Veteranfordonens dag, Härnösand. Bilträff och utställning. 4. Rover 100 år firas på Rosenberg slott utanför Stockholm. 9-11. Power Big Meet, Västerås. Stor USA-bilsträff med cruising. 9-11. Svensk sportvagnsmeeting, Knutstorp Ring. 10. Sweden Offroad Tour, Björnås, Falkenberg. Terrängbilsträff som turnerar runt i landet inleds. 10. Ådalsrallyt arrangeras av Norrlands motorhistoriska klubb. 10-11. Norrlandsträffen för Volvobilar, Sundsvall. Entuasiastbilsträff. 16. Östersjöfestivalens veteranträff i Karlshamn. Bilutställning. 16-17. Wheels & Wings, Getterön, Varberg. Flyguppvisning, bil- och motorcykelutställning. 16-18. Falsterbo classic& sportar show. Bilutställning av sportbilar samt veteranbilar. 17. Norrtälje American Car show. Bilutställning av amerikanska bilar. 17. JapMeet, Mantorp park. Entusiastbilsträff för japanska sportbilar. 18. Skåneländska faggans dag, Billesholm. Veteranbilsutställning. 18. USA-bilsutställning, Tomelilla. 19. Classic car show, Rottneros park vid Fryken i Sunne. Bilutställning. 23-24. Power Hot Rod reunion, Malmby. Hot Rod-träff. 24. Sunne summer meet. Bilutställning. 24. Kamasa Tools Mechanic Challenge, Kungsträdgården Stockholm. 24. Veterantraktorträff, Gävle/Sandvikens flygplats, Rörberg. 24-31. Classic car week, Rättvik. Utställning av veteranbilar och entusiastfordon. 25. Sweden Offroad Tour. Terrängbilsträffen som avslutas i Kiruna. 27-31. Lycksele veteranrally, motorshow, bil-och motorcykelträff. 31. Kungliga automobilklubbens rally, Stockholm. 31. Bilutställning, Simrishamn.

Augusti:

6-8. Vrom, Volvoentuasiasternas årliga träff i Göteborg. Veteranbilar, ljudtävling, flyguppvisning, reservdelsförsäljning. 6-8. British car meet, Borgholm, Öland. Bilträff och utställning av engelska bilar. 7. Bilsports Action meet, Mantorp park. Bilutställning, putstävling, dragracing. 7. Wheels Nats, Barkarby. Entusiastbilsträff, utställning av bilar och motorcyklar. 14. Hultsfreds hayride. Rockabillykväll i Hultsfreds folkets park med specialparkering för USA-bilar. 14-15. Vallåkraträffen i Skåne. Biluställning av främst europeiska bilar, både stylade och original. 14. Saab Cabrioletträff i Norrköping. 14-15. Lövångersrundan. Rally från Umeå och Skellefteå med historiska bilar. 18. Hjulafton i Lidköping. Utställning av veteranbilar, motorcyklar och mopeder. 21. Nostalgi motorträff i Härnösand. Fordon från förr. 22. Umeå camping, Nydala. Fordonsnostalgi, bilutställning. 28. Automobile classic cars. Rosenbergs slott, Upplands Väsby. 28. Piteå cruising. Bilträff. 28. Volvoträff vid Pylonen, Borlänge. 28. Strängnäs bike show. Motorcykelträff. 28. Scooterns dag firas i Stockholm. 29. Power end of summer meet, Emmaboda. USA-bilsträff.
Christian Ellmark

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida