ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Gillar du koraller, fiskar och havssköldpaddor får du ditt eldorado här på lugna Redang, Malaysia. Foto: Binge Eliasson
Gillar du koraller, fiskar och havssköldpaddor får du ditt eldorado här på lugna Redang, Malaysia. Foto: Binge Eliasson

Redang - himmelrike i havet

ANNONS:
FAKTA

Ta dig hit: Det går att åka hit med färja från Merang, 30 km norr om Terengganu. Det tar cirka 40 minuter, pris 80 MYR tur och retur (170 kronor). Det finns också färjor från Terengganus hamn i samarbete med Beraya Redang. En resa på 90 minuter kostar 100 MYR (213 kronor). Beraya Air flyger hit direkt från Singapore och Kuala Lumpur, 795 MYR tur och retur (1 700 kronor).
Boende: Ön har allt från spartanska hotell med dubbelrum för ett par hundra kronor till lyxiga resortanläggningar där ett dubbelrum kostar tusenlappen.
Äta: Maten på Redang håller en högre klass än vad man hittar på öarna Perhentian och Lang Tengha där hotellen har en enklare standard.
Dricka: De malaysiskt ägda hotellen utsätts för polisrazzior från fastlandet. Därför har hotellet vi bor på, Redang Beraya Hotel, endast några få vinflaskor synliga på restaurangerna. Champagne, årgångsviner och övrig starksprit hålls väl dolda. En 33 centiliter Carlsberg öl kostar 10 MYR (21 kronor). På kinesägda barer kan man köpa med sig vin och kall öl.
Pengar: De flesta hotell tar kreditkort, i övrigt kontanter.
Nöjen: Ingen partyö. Long Beach har ett större urval barer.
Aktiviteter: Snorkla, dyk, båtfärder, fisketurer, djungelvandring.
Strand: Beraya Redang Hotel har en av världens vackraste stränder. Long Beach har ett större folkliv genom alla sina hotell. Ensliga stränder finns runt hela ön.
Varning: Bada inte topless. Ha koll på var strömmarna går så att du inte driver i väg. Se upp för vassa korallrev.
Övrigt: Under monsunregnen i november slår somliga hotell igen. Öppnar igen i februari.
Info: www.redang.org
www.berjayahotelsresorts.com
www.berjaya-air.com
www.jambotours.se

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer
Visa flerVisa färre
Vill du ha en själfylld semester med magiska koraller, fiskar och havssköldpaddor får du ditt eldorado här på lugna Redang.
Ön ser till formen ut som en fjäril vars vingar i norr delas av en u-formad bukt. Det är där vårt hotell Redang Beraya Hotel tronar i ensamt majestät med utsikt över en av världens vackraste stränder med det klaraste av alla kristallklara hav. På motsatta sidan ön löper det in en smal vik med ett färjeläge.
Havet som omger ögruppen är en marin nationalpark och ett himmelrike om man gillar att snorkla och dyka. En klar dag när vi kunde urskilja fastlandet, ön Lang Tengha och Perhentian i horisonten, fick fotografen Binge och jag en magisk snorkelupplevelse. Vi låg ensamma på djupt vatten och simmade och dök med hundratals fiskar i olika storlekar och som tillsammans bildade ett mönster som skulle göra världens modeskapare avundsjuka.

Ön är en filmkändis

Det var i början av 2000-talet som strålkastarljuset hamnade på ön tack vare Hongkongfilmen "Summer holidays" som till stor del filmades på ön. Men redan 1991 blev området ett marint naturreservat då man förbjöd allt fiske inom en radie på 3,2 km från öarnas kuster. Innanför den radien är det också strängt förbjudet att ta med sig koraller, snäckor eller andra av havets skatter. Öns stränder har vakter som skyddar sköldpaddorna och äggen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: