BRA BETYG. Alice, Agnes och Bruno njöt av sanden mellan tårna. "Avslappnande", "Som riktig sol" och "Kul och coolt" var några av testpanelens omdömen efter en läskande paus på playa del Hörby. Foto: Tomas Leprince
BRA BETYG. Alice, Agnes och Bruno njöt av sanden mellan tårna. "Avslappnande", "Som riktig sol" och "Kul och coolt" var några av testpanelens omdömen efter en läskande paus på playa del Hörby. Foto: Tomas Leprince

I Hörby är det sommar året runt

Publicerad
Uppdaterad
HÖRBY. Välkommen till sommaren - mitt i Skåne.
På Hörbys nya badhus finns ett speciellt solrum.
- Man känner sig gladare, säger barnen som testade det.
Utanför Lågedammsbadet ligger tjockt med snö, och det är kallt på väg in från parkeringen. Men på nya badet i Hörby finns det ett rum där det är sommar, året om. Lampor utstrålar solljus (inte solarielampor som bara innehåller UV-strålar, utan ljus från hela spektret).

Thailändsk sand

Vågljud och fågelsång strömmar ur högtalarna. Golvet är täckt med sand, importerad från Thailand.
45 minuter utsträckt på en solstol - det är Hörbys populäraste friskvård just nu.
Badhusföreståndaren Eva-Lotta Gustafsson är själv ett fan av solrummet.

Laddar batterierna

- När vi hade så mycket att göra inför öppnandet så gick jag in och satte mig här. Man kommer ner i varv och laddar batterierna, det kändes direkt. Personalen frågade: "Vad går du på?" Jag sa: "Jag har provat solrummet!"
Agnes 10, Alice, 10, och Bruno, 12, som testar solrummet gillar det.
- Jag tyckte det var kul och coolt. Det kändes som en riktig strand, säger Alice.
- Det var avslappnande, varmt och skönt. Det kändes som riktig sol, så jag blundade hela tiden, säger Bruno.
- Och man blev pigg.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida