ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Ett gäng pelikaner vilar sig i solen med Panama City i bakgrunden. Foto: Arnulfo Franco
Ett gäng pelikaner vilar sig i solen med Panama City i bakgrunden. Foto: Arnulfo Franco

De 45 bästa resmålen 2012

ANNONS:
FAKTA

Här är hela listan:
1. Panama
2. Helsingfors, Finland
3. Burma
4. London, Storbritannien
5. Oakland, Kalifornien
6. Tokyo, Japan
7. Tanzania
8. Chilenska Patagonien
9. Lhasa, Tibet
10. Havanna, Kuba
11. Moskva, Ryssland
12. Glasgow, Skottland
13. Puebla, Mexiko
14. San Diego, USA
15. Halong Bay, Vietnam
16. Florens, Italien
17. St Vincent, Karibien
18. Moganshan, Kina
19. Birmingham, England
20. Rymden
21. Kerala, Indien
22. Paraty, Brasilien
23. Koh Rong, Kambodja
24. Wien, Österrike
25. Chattanoga, Tennesse
26. Dakhla, Marocko
27. Maldiverna
28. Malacca, Malaysia
29. Algarve, Portugal
30. Tahoe, Kalifornien
31. Wales
32. Antarktis
33. Uganda
34. Ukraina
35. Samanáhalvön, Dominikanska republiken
36. Dubrovnik, Kroatien
37. Chiloé Island, Chile
38. Jordanien
39. Crans-Montana, Schweiz
40. Montpellier, Frankrike
41. Nosara, Costa Rica
42. Sydkorea
43. Lodz, Polen
44. Dalarna, Sverige
45. Portovenere, Italien

Visa merVisa mindre
Nu är den här - New York Times prestigefyllda lista över de 45 bästa ställen att resa till under 2012. Och hör och häpna, svenska Dalarna lyckades knipa 44:e platsen.
Panama är det bästa stället att åka till under det nya året, enligt New York Times lista över de 45 bästa resmålen 2012. Förstaplatsen motiveras med landets sprudlande ekonomi, mängden av skyskapor som byggs och ger Panama City en ny skyline. Stadens förändliga karaktär har gjort att de historiska kvarteren satts på Unescos världsarvslista och där samlas trendiga konstnärer och bohemer på de många kaféerna, barerna och gallerierna. Dessutom erbjuder Panama även paradisstränder och snorkling i världsklass vid landets karibiska kust och skärgården Bocas del Toro som blivit en populär destination för backpackers.

Designhuvudstad

Andraplatsen går till vårt grannland Finland och Helsingfors, som utsetts till World Design Capital 2012. Enligt New York Times, har Köpenhamns och Stockholms trendighet smittat av sig på den finska huvudstaden och bidragit till att sätta världens ögon på nästa skandinaviska stad. Tidningen nämner också världsberömda restauranger som Chez Dominique och Olo, den sistnämnda som nyligen fått en Michelin-stjärna.

Glittrande sjöar och djupa skogar

En riktig nykomling på listan är rymden som hamnar på en hedrande tjugonde plats. Richard Bransons Virgin Galactic har börjat sälja biljetter till de första kommersiella rymdresorna och hittills har cirka 450 personer köpt biljetter till SpaceShipTwo för 200 000 dollar styck. Dock har inget startdatum för resorna satts och det senaste budet är att inga kommersiella rymdfärjor kommer lyfta förrän 2012.
Men den placeringen som kanske förvånar mest, eller kanske inte alls, är Dalarna som med nöd och näppe lyckades sno åt sig den näst sista platsen. New York Times menar att trots att kanske Stockholm och Göteborg är mest kända för internationella resenärer lockar Dalarna med vasalopp, midsommarfester, glittrande sjöar och djupa skogar. Klyschorna haglar men även nämns konstnären Anders Zorn och den älskade Dalahästen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: