Sajten för alla vinnare

Här delas det ut superbonusar.

Skönhetstips och prylar

Allt om inre och yttre hälsa.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Storlek på text:
Skriv ut text
Gustav Wicklén och Jonas Sundqvist förbereder kvällens mat på restaurang Pubologi. Foto: Anna-Lena Mattsson Gustav Wicklén och Jonas Sundqvist förbereder kvällens mat på restaurang Pubologi. Foto: Anna-Lena Mattsson

9 Stockholmskrogar i nya Guide Michelin

Annons:

Stockholm får ännu fler berömda restauranger. I den nya Guide Michelin blir nio nya krogar omnämnda. Pubologi får utmärkelsen Bib Gourmand.

- Det har varit ett av våra mål, säger krögaren Daniel Crespi.

I nya Guide Michelin-guiden blir nio nya krogar omnämnda. En av dem, Pubologi, får ut­märkelsen Bib Gourmand.

- Det är en indikation att restaurangen serverar bra mat till ett rimligare pris. Man ska kunna gå dit och äta en trerättersmeny till en vettig peng, säger Carl Stenson, informationschef på Guide Michelin Norden.

 

I Stockholm har sex restauranger lyckats med att få Michelinstjärna: Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg har två stjärnor och Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12 och Lux Stockholm har en stjärna vardera.

I guiden finns också flera nya restauranger som blir omnämnda. Även om de inte får några stjärnor är det en stor ära att bli omskriven.

- Det är verkligen en kvalitetsstämpel, säger Stenson.

 

De är omnämnda i guiden för första gången
Krögarnas egna ord om restaurangernas paradrätter

 

Pubologi, Stora Nygatan 20:
* Carne Cruda Fumada, som är en grov tartar på biff från Upplandsbonden. Serveras med rökt majonnäs, Parmigiano Reggiano, vattenkrasse, krispig potatis och syrad lök.
"Vi har alltid en tartar på listan, som görs i olika skepnader". En halvrätt kostar 175 kronor.

 

Volt, Kommendörsgatan 16: Volt  Foto: Anna-Lena Mattsson Volt Foto: Anna-Lena Mattsson
Oxhjärta med rödbeta, märg och persilja. Det är en förrätt som kostar 150 kronor, som alla våra förrätter.
"Den är komplex i smaken och hjärta är en härlig detalj att arbeta med".

AG, Kronobergsgatan 37:
AG är känt för sitt hängmörade, grillade nötkött. En kötträtt kostar runt 300 kronor.

 

Miss Voon, Sturegatan 22:
Skogssvamp från Hagfors, dumpling, miso, nashipäron. Det är en mellanrätt som kostar 140 kronor.
Dumplingen är fylld med skogssvamp och ligger i en misobuljong tillsammans med nashipäron.
"Den är väldigt populär och fått otroligt bra respons".

 

Villa Godthem, Rosendalsvägen 9:
Planksteken oxrygg, som serveras med gratinerad tomat och béarnaisesås.
"Det är en plankstek i lite nyversion med en engångsplanka".
Den kostar 335 kronor. Villa Godthem Foto: Anna-Lena Mattsson Villa Godthem Foto: Anna-Lena Mattsson

 

deVille, Roslagsgatan 6:
Vildduva med halstrad anklever, Koffmans cabbage och Karl-Johansvamp.
"Vildduva är mörk i köttet och har både det rustika och det eleganta i sig".

 

 

 

 

Bob Bon, Kungsstensgatan 9.
Kycklingvelouté, som är en soppa bland annat gjord på grönsaker, kyckling, sherry och grädde. Fonden får koka i två dygn.
"Den blir väldigt koncentrerad i smaken, framför allt av smaker som kyckling, sherry och färska örter".
En rätt kostar 45 kronor. Man bör äta mellan fem till tio rätter för att bli mätt.

 

Gastrologik, Artillerigatan 14:
Skrei med svensk dashibuljong gjord på bränt bröd. Alger och en emulsion smaksatt med surströmming.
"Skrei är ett speciellt vandrande torskbestånd som har väldigt bra kvalitet".
Restaurangen säljer endast menyer, en trerättersmeny kostar 695 kronor. Gastrologik Foto: Anna-Lena Mattsson Gastrologik Foto: Anna-Lena Mattsson

 

Gotland, Brunnsgatan 6:
Gotländskt Krav-Lamm; olika styckningsdetaljer.
Den serveras med smörstekta toppmurklor, puré på jordärtskocka, pärllök lagrad i gotländsk salmbärsbalsamico samt en lammsky.
"Lamm är vår specialitet".
Kostar 335 kronor

Annons:
Annons:
MEST LÄSTA ARTIKLAR PÅ ALLT OM RESOR
Annons:
Annons:
Annons:
BLOGG
MEST LÄST I DAG
Annons:
ALLT OM RESOR
Senaste artiklar
ALLT OM RESOR
Annons:
ALLT OM RESOR
MAGASINET
ALLT OM RESOR
Annons:
KONTAKTA OSS
ALLT OM RESOR

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader