ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

First Poker Magazine läggs ner

ANNONS:
Black Friday fortsätter att skapa kaos i pokervärlden. Nu tvingas FirstPoker Magazine lägga ner.
- Det är framför allt uteblivna sponsorintäkter från Full Tilt Poker som gör att vi måste lägga ner tidningen, säger den före detta chefredaktören Jonas Berg till Expressen Poker.
I ett officiellt uttalande meddelar pokertidningen First Poker Magazine att de tvingas lägga ner sin verksamhet, detta som en direkt följd av turerna kring Black Friday. I och med kaoset kring Full Tilt Poker har tidningen tappat en viktig annonsör, och därmed stora sponsorintäkter. Tidningens före detta chefredaktör Jonas Berg säger till Expressen Poker att det var ett svårt beslut att fatta.
- Full Tilts betydande inblandning i Black Friday har gjort att vi tappat vår största annonsör, och därmed förlorar vi viktiga sponsorpengar. Detta gör att det tyvärr inte finns något annat att göra än att lägga ner tidningen. Ett svårt beslut, men vi var till slut tvungna att ta det.

Tuffare klimat

Utöver de uteblivna sponsorintäkterna från framför allt Full Tilt så blev klimatet tuffare för tidningen efter Black Friday. Och även om Full Tilt skulle lösa sina ekonomiska problem så säger Jonas att det definitivt är över.
- Jag ser ingen framtid för tidningen. Vi ska inte behöva vara beroende av en specifik annonsör för att överleva, men Black Friday förde med sig ett tuffare klimat för tidningen som tyvärr blev för mycket.

Sagan är slut

Ända sedan starten 2005 har tidningen fokuserat på att ge läsarna en bra pokerskolning och Jonas menar att den inte lämnat många oberörda.
- Spelare och branschfolk har ömsom risat, ömsom rosat tidningen, men nu är sagan slut. Vi har haft en fantastiskt kul tid och hoppas att våra läsare uppskattat och haft nytta av innehållet.
FirstPoker fortsätter dock med sin nätupplaga.


Daniel Jacobsson
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Följ SportExpressen på Instagram
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: